Annelinnas sai nurgakivi uus päästeameti maja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskuse ja päästeameti Tartu ühishoone nurgakivi panek.
Häirekeskuse ja päästeameti Tartu ühishoone nurgakivi panek. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartus asetati täna pidulikult nurgakivi 4,4 miljonit eurot maksma mineva häirekeskuse ja päästeameti ühishoonele, mis valmib tuleva aasta sügisel.

Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi teatel asub rajatav hoone Kaunase pst 73A kinnistul. Tuletõrjujate uut maja Annelinna hakati kavandama juba 1970. aastate lõpus, tõsisemalt võeti küsimus ette 2006. - 2007. aastal, rääkis Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos.

Kesklinnas Kalevi tänaval, kus päästekomando praegu asub, pole päästjatele hea koht, tõdes Klaos. Kesklinnast väljasõit äärelinna või linnast välja võtab palju aega, teele jääb mitu kitsast kohta. «Annelinnas on meil hea töötada, sest ühelt poolt elab seal kõige rohkem tartlasi, kellele jõuab abi varsti kiiremini kohale. Teisalt on valmimas Idaringtee, mis kiirendab meie liikumist,» selgitas Klaos.

Esialgu jääb osa päästjad tööle ka Kalevi tänavasse, kuid eesmärk on siiski leida Tartus neile sobivam asukoht.

Ehitatav kompleks saab valmides kolm korrust. Seal hakkavad paiknema häirekeskuse Lõuna keskus, Lõuna päästekeskus, päästekomando ja demineerimiskeskuse Lõuna-Eesti pommigrupp. Samuti tuleb sinna päästetehnika garaažikompleks ning varutehnika varjualune koos jäätmemajaga.

Peasissepääs hoonesse hakkab olema Jaama tänava poolsest küljest.

Veel rajatakse neljakorruseline tuletõrjespordi ja päästetööde harjutustorn vajalike treening- ning turvaelementide ja jooksurajaga.

Rajatava ühishoone suuruseks on kavandatud 4 326 ruutmeetrit ja selle on projekteerinud Arhitektibüroo Siim & Põllumaa OÜ. Ehitab konsortsium AS Ehitustrust ja AS Maru Ehitus.

Uus hoone ja nüüdisaegne ühine töökeskkond on hädavajalik ühele hädaabinumbrile 112 üleminekuks, mis on kavandatud 2014. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles