Pegasus alustab nädala pärast

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorlaev Pegasusel sai 52 aastat täis.
Mootorlaev Pegasusel sai 52 aastat täis. Foto: Margus Ansu

Mootorlaeva Pegasus kapten Rainer Napits ütles, et laev tegi läinud nädalal proovisõidu ja läbis ülevaatuse. Nüüd oodatakse graafikujärgsete sõitude alustamiseks veel Emajõe alanemist.


Napits ütles, et 95 protsenti on kindel, et laev väljub esimest korda nädala pärast reedel kell 15 ja seejärel nädalavahetuse mõlemal päeval on juba kolm väljumist – kell 13, 15 ja 17.

Praegu alustada ei saa, sest sildumiseks sobiv kai Sadamateatri juures on alles vee all, kuid usutavasti on vesi sealt nädalaga taandunud ja kai survepesuriga ära kasitud.

Selle kai äärde sõitmist sillad enam ei takista, sest laeva kõrgus veepinnast on 4,75 meetrit, Turusilla ava on juba 5,2 meetrit.

Laeva põhikaiks jääb At­lan­tise-esine, nagu see on olnud viimastel aastatel. Paraku sinna Pegasus mõnda aega veel ligi ei mahu, sest Võidu silla all on vaba ruumi 4,45 meetrit, puudu jääb kõvasti.

Napits lisas, et praegu on laeva juures ka natuke kõpitsemist, seega aeg raisku ei lähe.
Pegasuse projektijuht Indrek Masing kergitas katet ka piletihindadelt. Kella ühesel sõidul on piletihind 60 krooni, sooduspilet 40. Kahel hilisemal väljumisel on hinnad vastavalt 70 ja 50 krooni.

Kavas on ka veelgi enam soodustust andvad perepiletid ja suurperepiletid. Esimesega saavad sõita kaks täiskasvanut ja kaks last, teise puhul ei ole laste hulk piiratud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles