Lõuna-Eesti valib vägilast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa mees Meelis Pungits.
Võrumaa mees Meelis Pungits. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Laupäeval kogunevad Elva lauluväljakule Lõuna-Eesti rammumehed, et selgitada endi seast tugevaim ning pakkuda publikule vaatemängu. Ühtlasi avab see üritus Eesti rammumeeste võistlushooaja.


Ürituse peakorraldaja Peeter Aani kinnitusel tulevad jõumehed pärast talvisi treeninguid sisetingimustes hooaja esimesele võistlusele meelsasti välja ning osalejaid saab olema tõenäoliselt paarikümne ringis. Atraktiivseks teeb võistluse seegi, et neli parimat saavad õiguse osaleda rahvusvahelises Strongman GP rammumeeste sarjas.

Aan ise läheb peagi lõikusele, mistõttu ta ise raskusi ei tõsta ning lööb kaasa kommentaatorina. Tuntumatest nimedest on aga juba oma «jah»-sõna öelnud jõumeeste ringkondades tuntud nimed Rauno Heinla ning Meelis Pungits. Tarmo Mitti osalemine on esialgu lahtine.

Tugevat konkurentsi on oodata noorematelt sportlastelt. Üks võistleja on saabumas ka Lätist.

Võistlusaladeks on 10-tonnise auto vedamine ning kohvrite kandmine 75-meetrisel distantsil. Kuna kumbki kohver kaalub 120 kilogrammi, siis eraldatakse kiiresti terad sõkaldest ning finaali pääsevad vaid tugevamad.

Finaal, mis algab kell 13, koosneb Apollo raskuse (120 kg) tõstmisest 75 sekundi jooksul, 120-kilogrammise kivi korduste peale tõstmine ning kombineeritud ala, mis sisaldab rehvi kantimist ning jooksu liivakotiga.

Tõstetavate kilogrammide arv on peakorraldaja sõnul viimastel aastatel vähenenud, seevastu on pikenenud võistlusmaa pikkus.

«Veel hiljaaegu oli rammumeeste maailmas suund maksimaalsetele raskustele. See oli aga väga ohtlik - küsimus polnud mitte selles, kas võistleja vigastab end, vaid millal ta seda teeb. Nüüd on võetud suund sportlase sitkusele ja vastupidavusele, ehk siis raskused on kergemad, kuid distants pikem ning vigastusi tekib harvem.»

Lõuna-Eesti rammumeest valitakse juba kaheksandat korda. Võistlusele saab end kirja panna ka kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles