Võrumaal hukkus varingu alla jäänud mees

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasva vallas Soo külas jäi täna ennelõunal kanalisatsioonitorustiku paigaldamise käigus varingu alla 48-aastane mees, kes hukkus.

Lõuna päästekeskus sai teate varingust täna kella 11.27 paiku. Õnnetuse hetkel paigaldas töömees umbes 2,6 meetri sügavusel kanalisatsioonitoru, kui toimus pinnase varing, mis meesterahva enda alla mattis.

Töökaaslased hakkasid meest kiiresti välja kaevama. Päästjad läksid neile appi. Mees saadi varingu alt kätte, kuid kahjuks oli ta juba surnud. Mehe surnukeha saadeti kohtuarstlikule lahangule. Võru kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb Töötervishoiu- ja tööohutusnõuete ning tehnilisele järelevalvele allutatud objektile kehtestatud nõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm. (KarS § 197).

Käesoleva aasta esimese üheteistkümne kuuga on Tööinspektsioonis registreeritud 3665 tööõnnetust, surmaga lõppenud tööõnnetusi on samal perioodil registreeritud 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles