TV3: Tartu lastekaitsja pole midagi nii õõvastavat varem näinud

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede öösel vastu laupäeva leiti põleva auto alt surnukeha ning lähedalasuvas korteris süütas hukkunu sõbranna enda ja lapse.
Reede öösel vastu laupäeva leiti põleva auto alt surnukeha ning lähedalasuvas korteris süütas hukkunu sõbranna enda ja lapse. Foto: Kristjan Teedema

Ööl vastu laupäeva Tartus toimunud tragöödias ulatuslikke põletushaavu saanud kolmeaastane poiss on ravil Tartu Ülikooli kliinikumis ning arstide sõnul peab ta haiglasse jääma veel väga pikaks ajaks, linna lastekaitseteenistuse juhataja Merle Liivak pole enda sõnul nii õõvastavat juhtumit varem näinud.

Lapse ema Eleri viibib praegu TÜ kliinikumi psühhiaatriahaiglas, varsti saab ta ka tapmissüüdistuse, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Kui kohus tunnistab ta tapmises süüdi, ootab teda ees pikk vanglakaristus, kui aga kohtuarstlik ekspertiis tunnistab ta süüdimatuks, paigutatakse ta pikaks ajaks sundravile. Selge on, et ema lapsega enam pikki aastaid kokku ei saa.

Lapsega tegeleb edasi Tartu lastekaitseteenistuse juhataja Merle Liivak.

«Kui on laps, kes ei saa kasvada vanemate juures, algab töö tema tugivõrgustiukuga. Kui üks vanem ei saa last kasvatada, vaadatakse, kas lapsel on olemas teine vanem, kes saaks seda teha, kas lapsel on vanavanemad, keegi teine lähikonnas, mõni hea tädi või tubli onu, kelle juures ta võiks kasvada,» rääkis Liivak.

«Kindlasti neid peresid püütakse hinnata, leida parim viis lapse jaoks,» selgitas ta.

Kui laps soovib aastate pärast oma emaga suhelda, siis kätt sellele ette ei panda.

«Ka need lapsed, kes täna on asendushooldusel, saavad suhelda oma vanematega, kui see vähegi võimalik on ja see last ei kahjusta,» selgitas Liivak.

«Hetkel ma küll ütlen, et pole midagi nii õõvastavat näinud selle aja jooksul, kui ma lastekaitses töötanud olen, ebameeldivaid või jubedaid lugusid on olnud, aga midagi sellist mitte,» tunnistas Liivak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles