Rock läheb tähtsale euromängule Joosep Toometa

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rock võõrustas kodusaalis kasahhide Caspiy'd ja võitis 84:59 (pildil Joosep Toome ja Tanel Kurbas).
TÜ/Rock võõrustas kodusaalis kasahhide Caspiy'd ja võitis 84:59 (pildil Joosep Toome ja Tanel Kurbas). Foto: Rein Murakas

TÜ/Rockil tuleb homses üliolulises eurosarja mängus Austria klubi vastu läbi ajada ilma keskmängija Joosep Toometa, kes vigastas nädalavahetusel Balti liiga kohtumises põlve.

«Positiivne on see, et midagi katki ei ole, aga sidemed on rebenenud ja selle aasta sees Joss tõenäoliselt enam ei mängi,» ütles Rocki peatreener Gert Kullamäe. Ta pakkus, et Toomel läheb vigastusest paranemiseks kolm-neli nädalat.

Toome kõrvalejäämine on Rockile suur kaotus, sest peale korvialuse võitluse ja lauapallide hankimise oli ta resultatiivne ka kolmepunktijoone taga. «Loomulikult. Joss oli tõsiselt heasse vormi jõudnud ning mängis viimased mängud oma parimat korvpalli,» lausus Kullamäe.

Toome eemalejäämine tähendab homme Tartus peetavas kohtumises suuremat koormust Janar Taltsile, Vilmantas Dilysele ja Timo Eichfussile.

Jõukohane vastane

Rock kohtus Viini Zepteriga kuu aega tagasi ning pidi siis tunnistama Austria klubi kaheksapunktilist paremust. Kullamäe sõnul oli Rockil esimeses kohtumises probleem tagumiste meestega. Mängus ei teinud kaasa vigastatud Augustas Pečiukevičius ja Valmo Kriisa.

«Nüüd on need mehed tagasi ja ka Gert Dorbek on omal positsioonil. Ma usun, et asjad laabuvad paremini kui Austrias,» lausus Kullamäe. Ta pidas Austria võistkonda Rockile jõukohaseks vastaseks.

«Kindlasti. Selles alagrupis on kõigil meeskondadel omad võimalused,» lausus peatreener. Ta kinnitas, et mõtleb võidu peale. «Koduseinad ja tabeliseis peaks meid kõvasti innustama.»

Pingeid pole vaja

Samas ei tahtnud Kullamäe kellelegi enne mängu pingeid peale panna. «Jah, oleme viimasel ajal mänginud hästi, aga targemad mehed on öelnud, et võistkond on nii tugev, kui tugev on ta viimases mängus. Kõik teavad, et see on kaalukas mäng, aga mingeid lisapingeid ma ei soovi,» ütles ta.

Rock hoiab eurosarjas praegu oma alagrupis teist kohta. Kui homme õnnestuks Austria klubi võita ja lätlaste Ventspils alistaks samas voorus Rootsi Södertälje Kingsi, oleks Rockil alagrupist edasipääs suure tõenäosusega kindlustatud ja üks hooaja eesmärkidest täidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles