Teenistuskoer peatas autost jooksu pistnud roolijoodiku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva politsei teenistuskoer Penti.
Jõgeva politsei teenistuskoer Penti. Foto: Politsei

Napsine ja lubadeta noor mees lootis politseinike küüsist pääseda ning putkas autot tee äärde jättes metsa Ta ei arvestanud aga, et korrakaitsjatel oli kaasas teenistuskoer.

7. detsembril kella 1.05 paiku teatas tähelepanelik liikleja Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusse, et Tartumaal Laeva vallas liigub suunaga Jõgevamaa poole kahtlase sõidustiiliga sõiduauto Audi A6. Info edastati patrullidele ja veidi hiljem märkasid Jõgeva patrullteenistuse politseinikud kirjeldatud sõiduautot Puurmani asulas.

Sõidukit asuti jälitama. Politseid märganuna peatas juht oma sõiduvahendi Painküla-Puurmani tee 18. kilomeetril vasakul teepervel. Juhi kohalt jooksis metsa poole valges jopes noormees. Kolm kaasreisijat jäid sõidukisse.

Politseiametnik koos teenistuskoeraga asus põgenevat meest mööda põldu taga ajama. Peagi mõistis jooksu pistnud mees, et koera eest ta ära joosta ei jaksa, jäi ta seisma politseinikku ootama.

Mehe kontrollimisel selgus, et sõidukist põgenenu on 20-aastane, alkoholi tarvitanud ning juhtimisõiguseta Marek. Politsei kõrvaldas Mareki juhtimiselt ning vormistas talle väärteoprotokolli.

Jõgeva patrullteenistuse vanem Gaido Padrik ütles, et vastutustundetu pole ainuüksi sõiduki roolis olnud noormehe käitumine, kuid ka sõprade oma, kes otsustasid alkoholi pruukinud ja juhtimisõiguseta juhi masinas kaasa sõita.

Padriku sõnul tuleb Jõgevamaal alati arvestada võimalusega, et lisaks tavapärasele politseipatrullile võib sündmuskohal kaasas olla Jõgeva politseijaoskonna auväärt liige, teenistuskoer Penti, kelle eest ära jooksmine või enese varjamine on tarbetu ettevõtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles