Lääne tänava põlengust päästetud poiss võitleb elu eest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne tänava kortermaja hoov.
Lääne tänava kortermaja hoov. Foto: Risto Mets

Ööl vastu laupäeva end bensiiniga üle valanud ja süüdanud ema käte vahelt välja kistud kolmeaastast poissi ootab ees pikk ja vaevaline ravi. Tema seisund on jätkuvalt raske.

Tartu Ülikooli Kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael kinnitas Tartu Postimehele, et laps on raskes üldseisundis. «Tal on ulatuslikud põletushaavad mitmes kehapiirkonnas.» Põletushaavade sügavus kujuneb välja kolme-nelja ööpäeva jooksul ning sellest sõltub ka edasine ravi.

«Poisi ravi on kompleksne. Ta vajab haavaravi, antibakteriaalset ravi ning väga oluline ulatusliku põletuse puhul on vedelikubilansi korrigeerimine,» lisas Tael. Ravi kujuneb pikaks ja vaevanõudvaks nii arstidele kui eelkõige lapsele, sest vajalikud on korduvad nahasiirdeoperatsioonid.

Haiglaravil viibib ka poisi ema, 33-aastane Eleri. Tema elu ohus ei ole ning ta on paigutatud psühhiaatriakliinikusse. Elerit kahtlustab politsei Lääne tänav 1 kortermajas 30-aastase Sigridi tapmises ning tema surnukeha põletamises kortermaja hoovil.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina sõnul uurib politsei kuritegu jätkuvalt karistusseadustiku paragrahvi 113 alusel, mis käsitleb tapmist. Politsei nimetas esialgse tapmisviisina kägistamist, kuid kohtumeditsiiniline ekspertiis surma põhjuste osas pole veel valmis.

Kriminaalpolitseinikud on käinud korduvalt kuriteo arvatavat sündmuspaika uurimas, et saada juhtunust paremat ülevaadet. Kahtlusalune on andnud esimesi selgitusi. Edasist menetluse käiku prokuratuur praegu ei täpsusta.

Ööl vastu 7. detsembrit kell 00.48 sai häirekeskus teate Tartus Lääne tänaval põlevast sõiduautost Mazda ning sellestki, et põleva auto all on inimene. Esialgse informatsiooni järgi tappis koos kolmeaastase pojaga Sigridi korteris elanud Eleri korteriomaniku. Mässis tema surnukeha seejärel tekkidesse, teipis kilesse ning viis õue. Õues tagurdas ta surnule oma Mazda sõiduautoga peale ning süütas sõiduki.

Umbes tund pärast tulekahju kustutamist kutsus korteri ukse taha läinud politseinik kiiresti appi päästjad, sest kuriteos kahtlustatav naine oli valanud enda ja oma poja peale bensiini ning end süüdanud. Päästjad murdsid ukse maha ning kustutasid tulekahju. Naine ja tema poeg said ulatuslikke põletushaavu. Vahepeal lahkunud meedikud naasid maja juurde ning viisid mõlemad kannatanud haiglasse.

Copy
Tagasi üles