Judoklubi Do võitis Eesti klubide karikavõistluse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Do klubi võidukad judokad.
Do klubi võidukad judokad. Foto: Erakogu

Laupäeval peeti Tallinnas Eesti judoklubide karikavõistlusi meeste ja noorte arvestuses. Meeste arvestuses lõi kaasa kuus Eesti judoklubi, noorte klassis aga viis klubi. Mõlemas arvestuses väljus võitjana tartlaste Do.

Noored võistlesid ringsüsteemis, mis tähendab, et kõik klubid pidid omavahel läbi maadlema, vahendas Elis Põhjala Do klubist. noorte esimeseks vastaseks oli Tallinna klubi Ookami, keda võideti 6:1. Edasi alistati Viljandi Taifu 7:0.

Järgnes pisut raskem mõõduvõtt Tallinna klubi Aitado noortega, mis võideti seisuga 5:2. Finaalis tulid vastu Tallinna Audentese klubi judokad ning siin oli iga võit tähtis. Tänu oma oskustele ja klubikaaslaste kaasaelamisele saavutati raske võit seisuga 4:3 ning Do noorte võistkond võitis teist aastat järjest Eesti Klubide Karika, rääkis Põhjala.

Noorte võistkonna koosseis: -55kg Iljas Abubakarov, -60kg Brett Sooniste, -66kg Mark Potapov, -73kg Artur Kikas, -81kg Karl-Ernst Saal, -90kg Mattias Kuusik, +90kg Sander Ludvig.

Meeste võistlus algas kohe suure pingega, sest loosi tahtel läksid juba avaringis vastamisi kaks arvatavat finalisti. Nimelt tuli Do I meeskonnal võistelda Tallinna Yawara klubiga, mille kolm esindajat kuuluvad ka Eesti judokoondisesse ning üks liige oli külalisvõistleja Venemaalt.

Suur tahtejõud, oskused ning fännide ergutamine tõi raske võidu tartlastele seisuga 3:2. Teises ringis oli vastaseks Tallinna Ookami klubi, mida võideti 4:1 ning järgi jäi vaid finaalkohtumine, kus vastasteks klubikaaslased Do II võistkonnast.

Do II jõudis finaalini alistades esmalt napilt Tallinna Aitado seisuga 3:2 ning seejärel Kuressaare võistkonna seisuga 5:0. Finaalikohtumises võitis Do I seisuga 5:0 Do II võistkonda.

Sellega võitis Do klubi juba kuuendat aastat järjest esikoha Eesti klubide karikavõistlustel.

Do I võistkond: -66kg Tevol Tamm, -73kg Künter Rothberg, -81kg Andre Seppa, -90kg Indrek Hopfeldt, +90kg Juhan Mettis.
Do II võistkond: -66kg Mark Potapov, -73kg Egert Ehari, -81kg Karl-Ernst Saal, -90kg Rivo Jurs ja Mattias Kuusik, +90kg Jaan Angerjärv ja Rivo Jurs.

Laupäeval tunnustati ka aasta parimaid judokaid ja treenereid. Viiest välja antud kategooriast kolm tulid Do klubile.

Eesti parimaks noorjudokaks nimetati Mattias Kuusik, kes võitis selle aasta kadettide Euroopa meistrivõistlustel pronksi ning on kadettide MMi üheksas. Eesti parimaks noortetreeneriks nimetati Mattias Kuusiku treener Andres Põhjala.

Eesti parimaks naisjudokaks tunnistati Julia Bežko, kes on selle aasta kahekordne Eesti Meister, Universiaadi seitsmes ning Londoni Euroopa Karikaetapi viies.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles