Linn saadab ametnikud õppereisile

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Sille Annuk

Tamperesse kaheksa ja teist nii palju ametnikke Norrasse Bae­rumisse plaanib Tartu tuleval kevadel saata euroraha toel kinnisvara vallas uusi kogemusi omandama.


Jutt on linnavarade osakonna ametnikest, kelle reisi eesmärk on tutvuda külastatavate linnade energiasäästualaste edusammudega linna hoonete ja ehitiste majandamisel, samuti parimate võtetega ehitatavate ja renoveeritavate hoonete energiasäästlikuks muutmisel.

Lisaks nimetab projekti seletuskiri eesmärgina tutvumist kinnisvara majandamise infotehnoloogiliste lahendustega ja linnadevaheliste suhete tihendamist.

Linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson ütles, et pole mõtet salata – Eestis on jäänud teadmised selles vallas kesisemaks kui mujal maailmas. Ent otsused, mida ametnikud kinnisvaraga võimalikult otstarbeka ümberkäimise eesmärgil langetavad, põhinevad teadmistel. Need teadmised tuleb saada.

Kuueteistkümne ametniku lähetamine maksab projekti kohaselt 281 100 krooni, millest linna kanda jääks projekti heakskiitmise korral omaosalusena 84 330 krooni.

Linnapea Urmas Kruuse ütles, et kui ei oleks võimalik kaasata projektiraha, siis sellises mahus reise kindlasti ei tehtaks. «Praegu on nii mõnigi osakond saanud enesetäiendamiseks ära kasutada turul pakutavat projektiraha,» ütles linnapea. «Ma päris ei võtaks positsiooni, et masu ajal mitte midagi teha ei tohi. Et oleme linnaeelarvest koolitusraha kokku tõmmanud, on muidugi fakt.»

Kruuse leidis, et linnaametnike välisreiside osatähtsust ideede vahetamisel ja silmaringi laiendamisel ei saa kuidagi alahinnata.

Linn esitas ametnike õppereise võimaldava projekti rahastamiseks Põhjamaade Ministrite Nõukogule avaliku halduse mobiilsusprogrammi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles