Galerii: elukvaliteedimess ja jõululaat Tartu näitustehallis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel ja laupäeval saavad soovijad minna Tartu Näituste messikeskusesse ammutama jõulumeeleolu linna suurimalt jõululaadalt. Sealsamas pakub keskkonnamess «Elukvaliteet» asjalikke nõuandeid alates maja soojustamisest kuni tervisliku toiduni.

Projektijuhi Priit Priimägi kinnitusel osaleb messil 60 ettevõtet ja asutust, kes tutvustavad päikese- ja tuuleenergia tootmise võimalusi, keskkonnahoidlikke tehnoloogiaid ja säästlikke lahendusi. Uudistada saab ka elektrijalgrattaid ja Eestis valmistatud veesõidukeid. Kaasa võib lüüa taaskasutuse töötubades.

Teiste seas tutvustab majade soojustamist oma näidete varal endine korteriühistu esimees ja MTÜ Energiasäästu Arenduskoda juht Ragnar Kuusk.

«Oma majas saime üksnes renoveerimise abil küttekuludelt 59-protsendise kokkuhoiu,» kinnitas ta Tartu Postimehele. Võimalust säästa veelgi rohkem raha näeb Kuusk viimastel aastatel jõudsalt arenenud päikeseküttesüsteemides. Nüüd tahab ta rääkida oma kogemustest ka kõigile teistele.

Jõululaadal teises messihallis pakub tooteid ja teenuseid sadakond ettevõtet. Saadaval on kõik jõuludega seonduv alates käpikutest, metall- ja puitesemetest kuni ravimteedeni. Laadaprogrammi sisustavad Tartu lasteaialapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles