Burgeriketid sirutavad uusi haarmeid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Tartu tiheda konkurentsiga kiirsöögiturg saab lisa: Sirius avab varsti järgmise putka ja McDo­nald’s plaanib kuu pärast hakata ehitama restorani Lõunakeskuse juurde.


Siriuse keti kolmas müügikoht tuleb Annelinna keskuse juurde. Kindel avamiskuupäev pole juba seitsmeteistkümnendat aastat tegutseva Siriuse omaniku Paul Lehto sõnul veel paigas, aga loodetavasti ulatatakse esimene burger sööjale juuni alguses.

Turg pole täis

McDonald’si ärikonsultandi Pavel Botukovi sõnul on plaanis alustada Tartus teise kollaste kaarte all tegutseva restorani ehitamist Lõunakeskuse juurde kuu aja pärast.

Seda, millal valmis majas võiks esimesed kliendid vastu võtta, ta prognoosida ei osanud.
Tartu ettevõtluse osakonna peaspetsialist Evelina Geryak, kes toidukohti registreerib, ütles, et talle kõrvaltvaatajana tunduks, et kiirsöögikohti on Tartus isegi liiga palju.

«Aga tegutsevad kiirsöögikohad ütlevad, et neil läheb hästi, ju siis ei ole turg veel küllastunud,» sõnas ta.

Samuti käiakse linnavalitsuses Geryaki käest aeg-ajalt uurimas, mis tingimustel saaks uue burgerimüügikoha teha, ning antakse sisse vastavaid tegutsemisloa taotlusi.
«Ju siis potentsiaali veel on,» ütles Geryak.

Hinnad all

«Palju arvavad, et kiirtoitu müüa on hea lihtne, aga tegelikult on lihtne ka eksida – kui annad ühe korra kliendile midagi, millega ta rahul ei ole, oled kohe temast ilma. Keegi ei tule enam teine kord tagasi, et äkki seekord on parem,» sõnas pika kogemusega bur­ge­ri­äri­mees Lehto. Ta lisas, et eriti raske on ilmselt uutel tulijatel.

«Konkurents on väga tihe ja hinnad nii alla löödud, et allapoole enam ei saa,» ütles täpselt kuu aega tagasi avatud Kivilinna Kiirtoidu omanik Kalle Värno.

Siriuses olid nii madalad hinnad nagu praegu viimati üheksakümnendate alguses või isegi varem, ütles Paul Lehto. «Iga uus koht võtab ju kliente ära ja inimesed on väga hinnatundlikud,» lisas ta.

Nobe söök Tartus

• Tegutseb vähemalt 11 kiirtoiduputkat.
• Lisaks McDonald’s, Hes­burger ja veel teisi söögikohti, mis muu hulgas burgereid pakuvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles