Toidupank ootab uusi annetajaid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu toidupanga koordinaator Tiina Grauberg (paremal) ja vabatahtlik Merje Alttoa tegid eile hommikupoolikul saabunud jahukoormale Ringtee laos ruumi.
Tartu toidupanga koordinaator Tiina Grauberg (paremal) ja vabatahtlik Merje Alttoa tegid eile hommikupoolikul saabunud jahukoormale Ringtee laos ruumi. Foto: Kristjan Teedema

Eile täienes Tartu toidupank 3000 kilo jahu, 135 kilo tordipulbri ja 330 kilo makaronidega. Koguka annetuse taga on lõviklubi LC Tallinn Eesti I  koos Tartu Milliga.

Tartu toidupanga koordinaator Tiina Grauberg ütles, et see on esimene suur annetus, pidades silmas just detsembrikuud, mil toidupanga vabatahtlikel tuleb abivajajatele kokku seada kuni 800 jõulupakki.

«Saajate hulgas on nii üksikisikud kui ka pered, sealhulgas kuni kümneliikmelised pered,» märkis ta. «Jõuluaja toiduabipakid seame kokku iga pere suurust ja vajadusi silmas pidades.»

Tartu Milli toetus

Enam kui kolme tonni jahu, tordipulbri ja makaronide kohalejõudmist oli eile tunnistamas ka annetuse teinud Lions-klubi esindaja Marko Mallas koos oma nelja-aastase poja Rometiga, ning Eesti toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson.

Marko Mallas ütles, et nende heategevusklubil oli plaan kulutada toidupanga toetuseks 500 eurot. Kui nad aga Tartu Milliga kaupa tegema hakkasid ja märkisid, et see, mida nad soovivad, on annetus toidupangale, tuli firmalt poolehoidev otsus: valitud kauba annavad nad ära tasuta.

Kingituse kohalevedu Tartu toidupanga lattu kujunes samuti heateoks tänu ühe teise Tartu ettevõtte, KT Logistika OÜ vastutulekule.

«500 eurot jääb meil nüüd nii-öelda üle, aga selle plaanime panustada Tallinnas asuva toidupanga toetuseks,» märkis Mallas.

Grauberg lisas, et üle-eestilised toidukogumispäevad enne jõule on 13., 14. ja 15. detsembril. Tartus toimub kampaania Lõunakeskuse Rimis ja Rebase Rimis. Seal saavad poekülastajad osta toidukaupu ja need kohapeal toidupangale annetada ning just neist annetustest loodetakse väga suurt lisa jõulupakkide sisule.

Koordinaator vahetub

Tiina Grauberg on toidupanga tööd koordineerinud kolm viimast aastat. Ta alustas tühjusest kõlisevate riiulitega ühes Staadioni tänava maja toas. Saates kirju tuttavatele ja ka täiesti võõrastele inimestele, leidis ta toidupangale peagi terve hulga uusi koostööpartnereid. Samuti seadis ta sisse uued laoruumid Ringtee tänaval.

Grauberg ütles, et õnneks on inimeste teadlikkus mõne aastaga väga palju suurenenud, toidupanga ideed mõistetakse päris hästi. Ka Heateo sihtasutuse tellitud uuringust, mille tegi Emor, on selgunud, et toidupank on Eesti inimeste meelest kõige tuntum heategevusorganisatsioon.

Tiina Grauberg ütles lõpuks, et kuigi talle toidupanga töö väga meeldib, paneb ta uuest aastast koordinaatoriameti maha.

«Need kolm aastat on olnud väga intensiivse töö ja meeletu kogemusega aastad,» lausus ta. «Aga ma arvan, et üks ja sama inimene ei peaks väga kaua seda tööd järjest tegema, just objektiivsust silmas pidades.»

Tiina Grauberg lisas, et uue koordinaatori leidmisega tegeldakse juba praegu ning temagi tahab kasvõi vabatahtlikuna toidupangaga seotuks jääda.

Uuel aastal ootab Tartu toidupanka ees aga veel midagi uut: kolimine Peetri tänav 26 hoonesse. See on sama maja, kus asub ka mittetulundusühingu Iseseisev Elu kontor.

Tartu toidupank

• Ringtee 26, sissepääs sisehoovist.

• Koordinaator Tiina Graubergi telefon on 5665 3873.

toidupank@iseseisev-elu.ee

• Toiduabi annetused firmadelt ja eraisikutelt on alati oodatud.

• Toetada saab ka ühe telefonikõnega. Kui helistad numbrile 900 9005, annetad kaks eurot. Kui helistad numbrile 900 9010, annetad kaheksa eurot.

• Uuest aastast asub Tartu toidupank aadressil Peetri tänav 26.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles