Keskkonnahuvilistele tuleb nädalalõpul mess

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneelid.
Päikesepaneelid. Foto: Caro / Scanpix

Sel nädalalõpul ootab Tartu Näituste messikeskus huvilisi keskkonnamessile Elukvaliteet. Messiga samal ajal peetakse kõrvalhallis ka traditsioonilist jõululaata.

Messikeskuse teatel on 6. ja 7. detsembril peetava ürituse märksõnadeks energiasääst ja taaskasutus. Kohal on ligemale 60 ettevõtet ja organisatsiooni. Küsida saab päikesepaneelide, tuulegeneraatorite ja teiste keskkonnasõbralike tehnoloogiate kasutamise kohta. Samuti on võimalik osaleda töötubades, kus muu hulgas õpetatakse taaskasutatavatest materjalidest jõuluehteid ja kinkekarpe meisterdama.

Keskkonnahariduse bussis saab teadmisi päikeseenergia kasutamisest ning vee ja elektrienergia mõistlikust tarbimisest. Soojusauditi boksis on üleval soojuskaameraga tehtud fotod, millelt on näha hoonete soojuspidavuse nõrgad kohad.

Energiasäästmisest, sealhulgas küttesüsteemidest ja led-valgustusest, kõneldakse MTÜ Esakoda seminaridel.

Puhta, täisväärtusliku, kvaliteetse toiduaine saamise eelduseks on, et see on toodetud samaväärses keskkonnas. Projekt «Foodweb» näitab, kuidas keskkonnaseisund mõjutab toidu kvaliteeti ja inimese tervist. Ohtlikest ainetest igapäevastes tarbetoodetes ning nende mõjust inimese tervisele ja keskkonnale räägitakse MTÜ Balti Keskkonnafoorumi messipinnal.

Tartu linna messialal tutvustatakse linnakodanikele led-tänavavalgustuse kasutamist, jagatakse lisainfot maa-aluste prügimahutite kohta ning räägitakse Emajõe kallast puudutavatel teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles