Kelm üüris võõrast korterit korraga viiele inimesele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leping.
Leping. Foto: Postimees.ee

Tartu maakohus tunnistas kokkuleppemenetluses kelmuses süüdi Kätlin Reiljani (27), kes teise isikuna esinedes pettis viielt inimeselt välja kokku 24 000 krooni.


Kohus karistas Reiljanit ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistusega kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Lisaks peab Reiljan heastama kannatanutele kuriteoga tekitatud kahju. Kohus määras, et kahjude kompenseerimine toimub igakuiste 1200-krooniste maksetena, kuni kogukahju 24 000 krooni on hüvitatud.

Menetluskuludena peab Reiljan tasuma 3500 kr.

Süüdistuse järgi avaldas Reiljan mullu augustis internetiportaalis www.kuulutused.ee fiktiivse kuulutuse, kus pakkus üürileandmiseks Tartus Kaunase puiesteel asuvat kolmetoalist korterit.

Tegelikkuses ei olnud süüdistataval nimetatud korteri üürileandmise õigust, küll aga oli tal ligipääs korterisse. Kui korterit üürida soovinud isikud Reiljaniga ühendust võtsid, vaadati korter ühiselt üle ning sõlmiti kirjalik üürileping, milles Reiljan esines teise isikuna.

Üürilepinguid sõlmides pettis ta viielt kannatanult välja üüriraha sissemaksud, igalt kannatanult korraga 4000 - 5000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles