Vee hinnatõus toob Mäksa rahva koosolekule

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitmeis Tartumaa ja Jõgevamaa omavalitsustes kohaliku veevärgi üle võtnud AS Emajõe Veevärk on tõstnud järsult hinda. Mõistagi tekitab see elanikes rahulolematust.


Mäksa valla elanikud kogunevad täna õhtul Melliste algkool-lasteaeda, et arutada üheskoos veehinna tõusu. Koosoleku kutsus elanike palvel kokku vallavalitsus ning selgitusi jagab Emajõe Veevärgi juhatuse liige Andres Aruhein.

Vee-ettevõtja soovitud hinnatõusule otsustas Mäksa vallavolikogu vastu tulla mullu detsembris. Alates 1. maist tuleb Mäksa elanikel vee ja kanalisatsiooni eest maksta ligi 38 krooni kuupmeetri eest. Kuu varem tuli vee ja kanalisatsiooni kuupmeetri eest maksta ligi kümme krooni vähem.

Mäksa vallavanema kohusetäitja Marje Võõbus märkis, et veehinna tõusu on vallarahvale põhjendatud ka varem nii veebilehel asunud uudistes kui foorumis. «Selgus, et selgitusi on vaja jagada veel,» põhjendas ta koosoleku kokkukutsumist.

Kuu aja eest peeti Jõgevamaal Tabiveres sarnast koosolekut, kus kohalikud elanikud mõistsid AS Emajõe Veevärgi ning Tabivere vallavalitsuse tegevusele seoses veehinna tõusuga hukka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles