Mustvee meer paneb ameti maha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee linnapea Mati Kepp lahkub ametist tuleval nädalal.
Mustvee linnapea Mati Kepp lahkub ametist tuleval nädalal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sügiseste kohalike valimiste järel Mustvee linnapea kohale tagasivalitud rahvaliitlane Mati Kepp otsustas ametist loobuda.


Sagedaste võimuvahetuste poolest tuntud Mustvee linnapea kohalt ei lahku Kepp esimest korda. Mullu juulis avaldas linnavolikogu talle umbusaldust. Sügiseste kohalike valimiste tulemusena asus Kepp taas linna juhtima.

Et osa volikoguliikmeid soovis 7. mail Keppi taas umbusaldada, otsustas viimane vahetult enne volikogu istungit kirjutada ise lahkumisavalduse.

Tartu Postimehele kinnitas Kepp, et töötab kuni 17. maini ning siirdub seejärel puhkusele, taandades end kolmeks kuuks ka volikogust. «Puhkan, teen koduaias tööd ning eks ma siis mõtlen, mis edasi.»

Tema sõnul on olukord linnavalitsuses keeruline ja närviline. «See hakkab lõpuks tervisele,» viitas linnapea.

Mustvee häda seisneb tema sõnul selles, et võimuheitlus käib linnakeses juba aastaid ning ükski poliitiline jõud ei saavuta ülekaalu. «Vaeses piirkonnas sellised pinged vaid võimenduvad.»

Võimaliku mantlipärijana nimetas Kepp praegust abilinnapead Urmas Lauri. Enda linnapeaks saamise võimalust keeldus Laur ise kommenteerimast, põhjendades, et ta on linnavalitsuses reatöötaja ning ei otsusta selle küsimuse üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles