Umbusaldusi tuleb kui Vändrast saelaudu

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Parm
Uno Parm Foto: Margus Ansu / Postimees

Rõngu keskkooli põhjaliku remondi lõpetamise tähtaeg on endiselt udune, aga kohalik vallavolikogu vahetab välja ühe juhi teise järel.


Rõngu vallavolikogu rahuldas 29. aprillil vallavanem Uno Parmu tagasiastumispalve. Samal istungil avaldas volikogu umbusaldust majanduskomisjoni esimehele Jaanus Perile.

Homme koguneb Rõngu 15-liikmeline volikogu jälle istungile. Päevakorras on umbusalduse avaldamine vallavolikogu esimehele Sulev Kuusile ning uue vallavanema ja uue majanduskomisjoni esimehe valimine.

Kool kirstunaelaks

Jaanus Peri ja Sulev Kuusi ei õnnestunud Tartu Postimehel eile tabada.

«Volikogu esimehe umbusaldamise põhjus on Rõngu keskkooli veniv remont,» põhjendas Rõngu volikogu liige Evald Mihkra. «Kahe lausega seda ära ei ütle, milles tema süü seisab. Mul on selle kohta palju dokumente. Kuusi ametipost on selline, et tema vastutab.»

Läinud sügisest volikogu juhtivale Sulev Kuusile heidetakse ette seda, et volikogu tehtud otsused pole taganud kohaliku kooli remondi lõpetamist, selgitas Rõngu vallavolikogu aseesimees Kalju Hermann.

Ka Jaanus Peri umbusalduse taga on tema sõnul koolimajas lõpetamata tööd. «Jaanus suhtles palju ministeeriumiga, aga umbusaldajad seda ei arvestanud,» märkis Hermann.

«Sulev Kuus juhtis seda ajutist komisjoni, mis otsustas, et kool renoveeritakse nii, nagu asi on nüüd läinud,» põhjendas Rõngu volikogu liige Hillar Hänilane volikogu juhi väljavahetamist.

Kes saab vallavanemaks?

Umbusaldusele on alla kirjutanud seitse volikogu liiget. Kuid kas juhtide väljavahetamise asemel ei peaks volikogu otsima koolimaja remondi lõpetamise võimalusi? «See ongi kõige inetum, et kõik pingutavad hirmsasti, aga kool valmis ei saa,» ohkas Hermann.

Volikogu esimehele umbusaldusavaldust esitav Mihkra oli kooli valmimisest rääkides napisõnaline. «Saime just advokaadilt kümne lehekülje pikkuse vastuse, kus on kõik öeldud, mis teha tuleb,» ütles ta. «Kooli valmimise täpset kuupäeva ei oska ma öelda.»

Kuuldavasti võib Rõngu uueks vallavanemaks saada Hillar Hänilane. «Mina täna nii ei ütle,» kostis Hänilane. «Täna pole ma selleks veel valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles