Tammeka säilitas koha meistriliigas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka alistas sügisel üleminekumängudes Rakvere Tarva ja tagas endale ka algavaks hooajaks koha Meistriliigasse. 28. jaanuariks peaks saama selgeks, kas meeskond on võimeline ka kõrgliigas mängima.
Tammeka alistas sügisel üleminekumängudes Rakvere Tarva ja tagas endale ka algavaks hooajaks koha Meistriliigasse. 28. jaanuariks peaks saama selgeks, kas meeskond on võimeline ka kõrgliigas mängima. Foto: Imre Pühvel

Läinud nädalavahetusel selgus Valgas Tartu jalgpalli esindusmeeskonna saatus. Tammeka alistas teises üleminekumängus 4:1 Rakvere Tarva ja kindlustas nii meistriliigakoha ka järgmiseks aastaks.

Meeskonna sakslasest peatreener Uwe Erkenbrecher  jäi lõppvaatusega rahule: «Hoolimata keerulisest hooajast suutsime täielikult keskenduda kahele viimasele mängule.» Ta lisas, et meeskond tegutses väga motiveeritult koos võideldes ning oli näha, et tahetakse meistriliigasse jääda.

Nädala alguses Saksamaale puhkusele sõitnud Erkenbrecher ei saa aga enda sõnul sugugi rahul olla klubi korraldustööga, eriti sellega, mis puudutab rahastamist. «Ei saa töötada professionaalselt, kui finantstoetus on puudulik,» ütles ta. Kui klubi juhtimises midagi ei muutu, siis ei näe ta pikka tulevikku.

Hooaja esimest poolt hindas peatreener heaks, sest suve teises pooles, 24 vooru järel, oli Tammeka kontol 24 punkti. Esimest korda ajaloos võideti FC Levadiat, võõrsil saadi punkt ka FC Floralt. Keskmiselt punkt mängu kohta oli Erkenbrecheri hinnangul hea tulemus. Siis nägi ta ka võimalust mees­konna stabiilsust arendada, kuid välja kukkus hoopis vastupidine.

Karikavõistluste kuueteistkümnendikfinaalis võeti vastu 1:3 kaotus esiliiga B-tasandil pallivalt HÜJK Emmastelt. Viimases 12 voorus õnnestus Tartu meeskonnal koguda vaid kaheksa punkti. Lühikese aja jooksul lahkusid meeskonnast kogenud mängijad Rauno Tutk, Kaarel Torop ja Martin Hurt.

Üha rohkem mänguminuteid said noored mängijad Kevin Anderson, Andre Paju, Siim Sillaots, Jürgen Lorenz ja Rasmus Tauts. «Ilma noorteta oleksime juba varem murdunud,» arvas Erkenbrecher.

Ta selgitas, et kui meeskond oleks stabiilne, siis ei pruugiks rahaprobleemid, kesised treeninguolud ning abi- ja väravavahtide treeneri puudumine mängu mõjutada – või vastupidi, kõik need asjaolud koos on ühele meeskonnale liiga palju.

«Kui me oleks stabiilne meeskond ja ikka punkte poleks olnud, tunnistaks ma enda suutmatust, aga hooaja alguses kogusime me punkte korralikult,» pidas Erkenbrecher ebaedu põhjuseks siiski juhtimise puudujääke.

Tammeka klubi president Jane Afshar puuduliku juhtimisega ei nõustunud ja sõnas, et rahaline pool pole sugugi kõige tähtsam. Ta möönis, et hooaja teises pooles ei saanud mängijad küll neli kuud palka, kuid arvas, et see on Eesti spordis kahjuks tavaline ja et Tammeka pole kindlasti ainuke klubi, kel on sellised mured.

Afshar lisas, et loomulikult ei rahulda teda valitsev olukord ja käib pidev töö selle nimel, et saada rohkem toetust. Praegugi on tema sõnul läbirääkimised võimalike sponsoritega pooleli, kuid et jutt on suurest rahast, siis võtab otsustamine aega.

«Sel aastal ei olnud meil õnne, hooaja eelarvet oli liigast väljakukkununa väga raske kokku panna ja järgmisel aastal tuleb paremini tegutseda,» ütles klubi president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles