Kelmid kimbutavad Tartu- ja Jõgevamaal eakaid inimesi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petuskeem on selline: kelm helistab ohvrile, tutvustab end politseinikuna ja räägib, et ohvri lähedane on põhjustanud näiteks liiklusõnnetuse, misjärel nõutakse kriminaalasja alustamata jätmise eest raha.
Petuskeem on selline: kelm helistab ohvrile, tutvustab end politseinikuna ja räägib, et ohvri lähedane on põhjustanud näiteks liiklusõnnetuse, misjärel nõutakse kriminaalasja alustamata jätmise eest raha. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viimase tunni aja jooksul on Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele laekunud kümmekond kõnet selle kohta, et kelmid püüdsid vene keelt kõnelevatelt eakamatelt inimestelt raha välja petta.

Tunni aja vältel on kelmid aktiivselt tegutsenud Tartu- ja Jõgevamaal, teatas prefektuuri pressiesindaja.

Kelmid helistavad läbi arvukalt just eakamate vene keelt kõnelevate inimeste telefoninumbreid. Helistaja esitleb end politseinikuna ning selgitab väljavalitud ohvrile, et tema lapselaps on õnnetusse sattunud. Sekelduste vältimiseks tuleb kõne saajal ukse taha ilmuvale isikule suur summa sularaha anda.

Lõuna prefektuuri kriisiohjekeskuse juht Ottomar Virk ütles, et kõik sellise kõne saanud inimesed ei tohiks mitte mingil juhul raha tundmatule isikule üle anda. Küll tuleks teatada juhtunust politseile hädaabinumbril 110.

«Kui kelm palub talle tagasi helistada, siis tuleks see number üles märkida ning seegi politseile edastada,» lisas Virk.

Politsei palub kõikidel inimestel ühenduda oma eakate lähedastega ning neid hoiatada sellest levinud petuskeemist, et keegi järjekordselt kelmide ohvriks ei satuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles