Juht tuli Venemaalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Vesper
Taavi Vesper Foto: Margus Ansu

TMB Elemendi värske juht Taavi Vesper (39, pildil) kolis 17-aastaselt Soome, kus sai ka inseneridiplomi. Tartu betoonitehas on tema esimene töökoht Eestis. Peale Soome on ta juhtinud ehitustöid ja ehitusfirmasid Kasahstanis ja Venemaal.

Vesperi trump idas on olnud vene keele oskus. Jätkates 1991. aastal pärast Eestist lahkumist õpinguid Kotka keskkoolis, ei sunnitud teda õppima Soome teist riigikeelt rootsi keelt, vaid lubati jätkata vene keelega.

Vesperi kõnes võib aimata imeõrna aktsenti, aga kui intervjuu on kestnud kümmekond minutit, pole sellest enam jälgegi.

Taavi Vesper on täitnud Kasahstani presidendi tellimusi, aidates muu hulgas ehitada üles uut pealinna Asta­nad, olnud Tšeljabinskis Gazpromi tütarfirma tegevjuht ning Soome firma YIT ehitusdirektor Kaasanis, kus juhatas kortermajade püstitamist. Kaasanis abiellus ta bioloogi ja piimatoodete tehnoloogi Marinaga. Neil on kolmeaastane tütar ja viieaastane poeg.

Iseloomustamaks hakkamasaamise eeldusi Kasahstani ja Vene ehitusturul ütles Vesper: peavad olema lehma närvid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles