Vanemuine omandas Lotte-teemaliste etenduste ainuõiguse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise teatri lastemuusikal "Detektiiv Lotte", milles mängib peaosa Gerli Padar.
Vanemuise teatri lastemuusikal "Detektiiv Lotte", milles mängib peaosa Gerli Padar. Foto: Priit Mürk

Kahe aasta pärast toob Vanemuise teater lavale uue lastemuusikali, milles pea kõigile eestlastele tuttav Lotte lendab Kuule. Samal ajal plaanib teater jätkata ka menuka muusikali «Detektiiv Lotte» mängimist ning kutsub lapsi «Lotte ja Bruno muusikatundi». Ühtlasi omandas teater Lotte-teemaliste teatrietenduste lavaletoomise ainuõiguse Euroopa Liidus.


Vanemuise teater on allkirjastanud koostöölepingud Lotte autorite Janno Põldma, Heiki Ernitsa, laulusõnade autori Leelo Tungla ning helilooja Priit Pajusaarega, valmistamaks ette uut Lotte koguperemuusikali, teatas teatri pressiesindaja Ave-Marleen Rei.

Janno Põldma ja Heiki Ernitsa sõnul läheb Lotte sel korral Kuu peale oma uue sõbra, kuujänese Tiki sünnipäevale. Kogemata satub Kuule ka Leiutajateküla suurim hoopleja, jänes Adalbert. Ja kus on Adalbert, seal juhtub kogu aeg midagi naljakat.

Lõbus sünnipäev võtab aga ootamatu pöörde, kui Kuule saabuvad kosmosetulnukad. Ja jällegi on Lotte see, kes keerulise olukorra hiilgavalt ära lahendab.

Uue Lotte koguperemuusikali, mille täpne pealkiri on alles selgumas, toob lavale «Detektiiv Lotte» lavastusmeeskond - lavastaja Ain Mäeots, kunstnik Iir Hermeliin, muusikajuht ja dirigent Tarmo Leinatamm. Valgust tuleb sel korral looma Rootsi tippvalguskunstnik Palle Palmé.

Teatrijuht Paavo Nõgene märkis, et Vanemuisele on olnud alati oluline, et lapsed ja noored tahaksid teatris käia ning Lotte aitab selle eesmärgi täitmisele hästi kaasa. See on ka põhjus, miks Vanemuine on lavale toomas juba kolmanda Lotte tegelaskujuga seotud lavastuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles