Nõo vald jääb suveks tänavavalgustuseta

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaline tänavavalgustus on liiga kulukas.
Tavaline tänavavalgustus on liiga kulukas. Foto: Sille Annuk

Mõne aja eest kirjutas Tartu Postimees, et Emajõelinn kaalub kokkuhoiu eesmärgil valgete öödega suvekuudel tänavavalgustusest loobumist, Nõo vallas on see juba kindel.

Vallavalitsuse otsusega on tänavavalgustus omavalitsuse territooriumil välja lülitatud 17. maist 1. augustini. Nõo vallavanema Rain San­­gernebo sõnul tähendab see ajas tagasiminekut.

«Kui 2003. aastal Nõo valda tööle tulin, oli kombeks tänavalambid suveks välja lülitada. Vahepealsetel headel aegadel on olnud võimalust elanike soovidele rohkem vastu tulla,» selgitas ta.

Elektri hinna tõus ning sellega kaasnenud aktsiisi- ja taastuvenergiatasud tegid vallavalitsuse murelikuks juba mullu tänavust eelarvet koostades. Sel aastal on tänavavalgustuseks ette nähtud 230 000 krooni.

«Kardame, et sellest midagi kulutamata küll ei jää,» märkis Sangernebo ning lisas, et vald vajab ehk hoopis lisaraha, et täiendada valgustust Tamsa ja Illi külas.

Vallavanema kinnitusel on viimastel aastatel tehtud palju investeeringuid selle nimel, et elektrit kuluks vähem. Veneaegsed 250-vatise võimsusega valgustid on vahetatud tänapäevaste 70-vatiste vastu. Elektri hinna tõus on aga säästuefekti ära söönud.

Nõo vald valgustab tänavaid Luke, Tõravere, Meeri, Nõgiaru, Nõo ja Vissi asulas. Kokku põleb neis ligi 400 lampi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles