Härma kool hakkab uutmoodi õpetama

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg
Pildil Tartu Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg Foto: Margus Ansu.

Miina Härma gümnaasium on alustanud uute õpilaste vastuvõtmist 10. klassi ning sisseastujate hulgas on üllatavalt palju neid, kes soovivad õppida reaalsuunal.


Seetõttu alustavad uued Härma kümnendikud oma õppetööd veidi teistmoodi kui nende eelkäijad ning hakkavad matemaatikat õppima klassideta gümnaasiumi põhimõttel.

Klassideta gümnaasium kujutab endast õppeasutust, kus puuduvad kindlad klassikollektiivid, kõiki aineid õpitakse vastavalt oma huvidele ja teadmistele. Näiteks võib õpilane inglise keele tunnis käia koos oma vanuserühma parimate lingvistidega, kuid füüsikas koos eakaaslastega, kes vajavad ülesannete lahendamiseks keskmisest rohkem aega.

Praegu käivad Härma gümnasistid sellise põhimõtte järgi keeletundides, sest üldjuhul on neil kooli tulles hinnetest hoolimata oskuste tase väga erinev. Sügisest jagatakse rühmadesse ka matemaatikatunnid ning igaüks saab valida võimetekohase rühma.

Miina Härma direktor Ene Tannberg rääkis, et selline õppekorraldus võimaldab igaühel õppida oma võimete kohaselt. Kui selgub, et alguses valitud rühm ei sobi, siis on võimalik ka poole aasta pealt seda vahetada. Tannbergi sõnul peaks selline korraldus aitama lastel ka vähendada koolistressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles