Mees ähvardas talle appi läinud meedikuid noaga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Margus Ansu

Ootamatult agressiivseks muutunud patsient sundis kiirabitöötajaid oma korterist nii kiiresti põgenema, et kohvrid arstiriistadega tuli maha jätta.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli kinnitusel kutsus 1953. aastal sündinud mees omale 22. novembri hilisõhtul Tartumaale Luunja valda Kavastu külla kiirabi. Ühel hetkel haaras ta aga noa ning hakkas meedikuid ähvardama. Kallale ta neile õnneks ei tunginud, sest kiirabibrigaad põgenes.

Nad kutsusid kohale politseipatrulli, kes toimetas mehe kainenema.

Tartu kiirabi juhatuse liige Aire Veber märkis, et mees oli tarvitanud pikka aega alkoholi ning soovis tungivalt, et teda viidaks psühiaatriakliinikusse. Meedikud ei saanud aga tema soovi täita, sest alkoholijoobes isikuid kliinikusse vastu ei võeta.

Kuuldes seda, mees ägestus ning meedikuil tekkis enda elu ja tervise pärast tõsine mure. Korterisse jäänud kohvrid tõi ära juba politsei.

Veberi sõnul on see täiesti vastuvõetamatu, et appi tõttajad satuvad rünnaku ohvriks. Paraku on see viimase kuu jooksul juba teine juhtum, kui brigaad satub rünnaku alla. Vara vallas leidis 6. novembril aset vahejuhtum, kus arvatavalt alkoholijoobes mees lõi viinapudeliga katki kiirabiauto akna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles