Maanaised peavad Tartus pidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu valla maanaised.
Pildil Tartu valla maanaised. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu maanaiste liit tähistab 20. tegevusaasta juubelit homme kell 14 piduliku kogunemisega Tartu ülikooli ajaloo muuseumis.

Seitsmeteistkümnendat aastat liidu juhatuse esinaine olnud Urve Kaasik ütles, et liit ühendab enam kui kahtkümmet seltsi ja klubi, kes ei esinda mitte ainult Tartumaa paikasid, vaid ka Valgamaad ja Põlvamaad ning isegi Saaremaad, kust näiteks Tiirimetsa kodukultuuri selts Küünal on nende liikmeks hakanud.

«Kuna korraldame Läti ja Leedu maanaistega kordamööda Baltimaade konverentse, siis neil kõneks olnud teemad – maanaise roll muutuvas ühiskonnas, õnnelik organisatsioon ja muu – on huvi pakkunud teiste maakondade naistele,» rääkis Kaasik.

Homme koguneb Urve Kaasiku sõnul Toomemäele ajaloomuuseumisse 150 inimest. Juubliüritusel tehakse kokkuvõtteid edulugudest, milleks maanaised peavad oma ettevõtmisi, mis paarikümne aasta jooksul on nende tegevusse sära toonud. Needsamad konverentsid, aasta ema valimised, kiigepäevad, ballid, stiilipeod ning maanaiste käsitööarmastusega seotud sündmused: näitused, konkursid ja laadad.

Urve Kaasik märkis, et tal on hea meel selle üle, et kõrvuti eakate naistega on nende hulgas palju noori naisi. Ta lisas, et need, kes seltsides tegutsevad, saavad oma igapäevaeluga palju paremini hakkama kui need, kes kodus konutavad. Neil jätkub elurõõmu, nad ei virise ega kurda.

«Maanaiste liiduga toimetamine annab mullegi palju energiat,» ütles Kaasik veel. «Mulle meeldib väga suhelda, sellest rõõmu saada ja seda edasi jagada.»

Urve Kaasik on kolme poja ema ja peagi juba üheteistkümne pojalapse vanaema, ta laulab Lähte naiskooris ning ta perefirma tegeleb maheõunakasvatusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles