Kas ringristmik vangla juures pole liiga kitsas?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringtee ja Turu tänava kohtumispaika ehitatud ringristmik pole aju­tine, see on rajatava Idaringtee üks osa.
Ringtee ja Turu tänava kohtumispaika ehitatud ringristmik pole aju­tine, see on rajatava Idaringtee üks osa. Foto: Margus Ansu

Kas vangla lähedale, Ringtee ja Turu tänava kohtumiskohta ehitatud ringristmik jääbki selliseks, nagu see on? Tartu Postimehe Ida- ja Lääneringtee tutvustusloo peale arvas mitu internetikommentaatorit, et see rajatis on väike ning tekitab pudelikaela.

Andres Pool
Tartu linna­majanduse osakonna asejuhataja


See ei ole ajutine ringristmik, see jääbki sinna. Idaringtee kohta läksid arvamused pooleks: kes pildi järgi arvas, see polnud rahul, aga kes seda liiklussõlme ise kasutavad, olid teist meelt.

Linnavalitsusele pole selle ringtee kohta eriti nurinat tulnud. Ainult üks inimene kirjutas Tartu kodulehel rubriigis «Ametnik vastab», et sel ringil pole võimalik sõiduautoga sõita, rääkimata sellest, et suur veoauto sinna ära mahuks.

Kas mahub siis?

Ringristmik on normide järgi ehitatud, mahub küll. Jah, see on väiksem kui Sõpruse ring, ilmselt sooviksid paljud vangla juurde kah suuremat, et saaks uuele sillale sõita kolmelt rajalt nagu Sõpruse ringil.

Turu-Ringtee ringteel on kaks sõidurada. Ringteelt tulles saab välimist rada pidi sõita nii uuele sillale kui kesklinna poole. Seesmisest sõidurajast uue silla kaudu Annelinna ei saa. Turu tänavalt tulles sillale sõitmiseks tõesti head varianti ei ole, sest ümbruskonnas on poed-asutused, kuhu oli vaja teha mahasõidud. Hea lahendus olnuks seal viadukt, aga masu ajal tuli see projektist maha tõmmata.

Mitmel rajal saab pärast ringristmikku tulevikus Idaringteed pidi uuele sillale sõita?

Ringilt maha sõites on üks rada, selle järel tuleb üsna kohe ligi 500 meetrit kaks rada. Et suurtel veoautodel läheb hoo sissesaamiseks rohkem aega, siis saavad sõiduautod nendest ohutult teisel rajal mööda minna. Enne silda tuleb kõigil sõita jälle ühel rajal, ja nii Lammi tänavani. Ka sillalt Ringteele sõites on esmalt üks rada, siis kaks ja enne Turu-Ringtee ringi jälle üks.

Praegu on uuel ringil osa märgistust veel tegemata, aga paanikat ei tohiks see koht küll tekitada. Autojuhil on lihtsam sõita, kui ta vaatab märke, mitte ei sõida mälu järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles