Vanemuine jätab ühe muusikali lavastamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Peterson
Toomas Peterson Foto: SCANPIX

Vanemuise teater vähendab praeguse hooaja uuslavastuste hulka sellega, et loobub muusikali «Cats» lavale toomisest. «Meie praegune muusikalide nimekiri on niigi suur ja need lähevad publikule korda märgatavalt rohkem, kui me esialgu oskasime planeerida,» ütles teatrijuht Toomas Peterson.

Repertuaaris on praegu kuus muusikali: «Cabaret», «Grease», «Helisev muusika», «Mary Poppins», «Detektiiv Lotte» ja «Evita». Alanud on tuleval sügisel esietenduva «Ooperifantoomi» ettevalmistused. Seda arvestades langetatigi Vanemuises otsus loobuda «Catsi» lavaletoomisest.

Teatrijuht Toomas Petersoni sõnul tekitab see käik võimaluse keskenduda kaua oodatud «Ooperifantoomile», mis tõotab tulla tehniliste lahenduste poolest enneolematu.

Muu hulgas väldib teater «Catsist» loobumisega Petersoni sõnul meeskondade ülekasutamist.

Kuidas mõjub see teatri eelarvele? «Tõenäoliselt tähendab see eelarvele kergendust. Üks suur muusikal aastas välja tuua on kahtlemata odavam kui kaks suurt muusikali,» ütles teatrijuht. «Aga otsuse alguspunkt ulatub ikkagi sinna, mis meil on ja mis meil ei ole repertuaaris.»

«Catsi» esietendus pidanuks olema 3. mail 2014. Vanemuise eelmine «Cats» esietendus suvel 2005. Nüüd oli plaanis seda etendada 15 korda Tartus ja Tallinnas.

Teater ostab «Catsi» piletid tagasi või vahetab need Vanemuise mõne teise etenduse pääsmete vastu.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles