Automaatne tulekahjusignalisatsioon päästis mööblitehase

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tarmeko mööblitehasest Tartu külje all Lohkvas võinuks täna hommikuks alles olla vaid suitsevad tukid. Automaatne tulekahjusignalisatsioon kutsus aga päästjaid appi piisavalt vara, et tuli ei jõudnud veel palju kahju tekitada.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel andis automaatne tulekahjusignalisatsioon teada tulekahjust Luunja vallas Lohkva külas mööblitehases Tarmeko 20. novembril kell 2.06. Päästjate saabumisel tuli tootmishoone viimistlusruumi värvikambrist paksu suitsu.

Suitsusukeldujad sisenesid kambrisse ning selgitasid, et ventilatsioonišahtis põleb värvitolm. Tulekollete juurde pääsemiseks avati osaliselt ventilatsioonitorustik ning leitud kolded kustutati.

Päästjad kontrollisid torustiku üle soojuskaameraga ning rohkem tulekoldeid ei avastatud. Põlenud torustik jäi täieliku lahti võtmiseni töötajate valve alla. Tulekahju täpne tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles