Tartlased plaanivad eLasteaeda

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartus arendatakse internetikeskkonda eLasteaed, mis sarnaselt eKooliga muudaks lapsevanema ja õpetaja suhtlemist lihtsamaks ja koondaks infot ühte kohta kokku.

Teenuse autorite Marko Praakli ja Diana Sinilahe sõnul võiks eLasteaed tööle hakata detsembris ning eesmärk on levitada seda üle riigi.

Netikeskkond eLasteaed on suhtlusvärav vanema ja õpetaja vahel: sinna tulevad kõik teated, seal saab teatada lapse puudumisest, seal näeb vanem ülevaadet lapse arengust ja palju muud.

Lisaks koondab eLasteaed kõiksugused mängumaad, keskused ja muud laste ajaveetmiskohad.

Vajadusest sündinud

Sinilaht rääkis, et väikelapse vanemana tundis ta sellisest teenusest ise puudust. «Teated on küll stendi peal olemas, aga paljud vanemad ei näe neid, ei vaata,» ütles ta. «Või siis vaatavad, aga astuvad uksest välja ja teated on juba meelest läinud.»

Vanema lapse tõttu kasutab Sinilaht ise eKooli ning ta arvas, et eLasteaia tulevik võiks olla samasugune: sellel oleks oma nutitelefoni rakendus ning iga kord, kui tuleb uus teade või sõnum, saab vanem sellest kohe teada. Nii ei ole ka seda muret, et postkasti täitumise tõttu ei jõua õpetaja kiri üldse kohale.

Need, kes nutitelefoni ei kasuta, peaksid ikkagi iga päev ennast keskkonda sisse logima.

Tegijad on nii lapsevanematelt kui õpetajatelt tagasisidet ja arvamusi küsinud ning selgunud on, et nooremad õpetajad tahaksid sellist teenust, vanemad on aga pelglikud.

Õpetajad on kahevahel

Rukkilille lasteaia juht Kaja Vaabel ütles, et neil on teenuse kasutamisest räägitud. «Siin peavad õpetajad otsustama,» arvas Vaabel. «Kes on noored, lähevad rohkem kaasa, veidi staažikamad õpetajad tahavad mõtlemisaega.»

Silja Kasekamp Karoliine lasteaiast rääkis aga, et neil on ka vanemad õpetajad juba infotehnoloogias heal järjel: igal rühmal on toimiv meililist, mille kaudu teavitatakse kiirematest asjades. On käidud ka koolitustel või üksteist õpetatud.

Seetõttu oli Kasekamp ka eLasteaia suhtes positiivselt meelestatud ning arvas, et see võetakse kindlasti kasutusele. Esialgu küll tasapisi, sest üsna tõenäoliselt tähendab selle täitmine lisatööd. «Kui ta eKooliga midagi sarnast tuleb, siis õpetaja peab sellega eraldi tegelema,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles