Kuivad puud tegid Käopesale rõõmu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Round Table Tartu klubi liikmed tahtsid aidata Käopesa väikelastekodu. Viimane tundis puudust küttepuudest ja saunakibudest. Reedel jõudiski kõik vajalik Tartusse kohale.
Round Table Tartu klubi liikmed tahtsid aidata Käopesa väikelastekodu. Viimane tundis puudust küttepuudest ja saunakibudest. Reedel jõudiski kõik vajalik Tartusse kohale. Foto: Erakogu

Liikumise Round Table Tartu klubi liikmed võtsid reedese päeva töölt vabaks, et teha enda sõnul natuke head. Nüüd on Käopesa väikelastekodul kuuri all hunnik kuivi puid, millega kütta soojaks uute peremajade kaminad ning ka saunad.

Riik kinkis Käopesale kolm peremaja, kus igaühes on sees kamin, rääkis väikelastekodu juhataja Sirli Peterson. Selle eest, et kaminasse ka midagi panna oleks, riik enam ei hoolitsenud. Maju kütavad soojaks maakütte-õhksoojuspumbad. Kui aga elus tuli kaminas, kulub elektrit märksa vähem. «Tuleleek kaminas on lastele natuke nagu televiisori eest,» kirjeldas Peterson. Et igal peremajal on ka väike saun, kuluvad puud marjaks ära ka sinna.

Nii rõõmustaski Petersoni Round Table'i klubi pakkumine teha midagi vajalikku. Ühiselt lepiti kokku, et kõige vajalikumad olekski kuivad puud. «Riideid ja jalanõusid on meil piisavalt, kuid puudust tunnemegi just sellistest reaalsetest töödest ja asjadest.»

Kümmekond noort meest haakisid kahele autole sappa järelkärud ning panid need Valgamaal Nõuni kandis kuhjaga puid täis. Kuuri alla said neist korralikud riidad. Kui kauaks puudest jätkub, sõltub sellest kui külm talv tuleb. «Paariks kuuks jagub kindlasti,» tõdes Peterson, lisades, et kuna majad said valmis alles septembris, pole veel võimalik ennustada, kui kulukaks nende kütmine võib minna.

Lisaks puudele kinkisid mehed iga sauna jaoks ka kibu ja leiliviskamiskulbi. Petersoni sõnul tehakse Käopesas sauna laupäeviti ning siis pestakse kõik lapsed hoolega puhtaks.

Round Table on ühiskondliku tegevuse väljund noortele meestele vanuses 18 - 40, kes soovivad oma töövälist aega sisustada kvaliteetselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles