Nägijad pimedaist

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sisustus E Kaubamaja projektijuht Liiu Matikainen puutus Toomas Treialiga kokku siis, kui too tuli oma massaažitoale ruume otsima.

«Toomas katsus kõik seinad üle, fikseeris pistikute asukohad ja muu. Ma ise püüdsin ka talle kirjeldada neid ruume nii hästi kui võimalik,» meenutas Liiu Matikainen. Ta lisas, et talle tuli see mees meelde varasemast ajast.

«Ma olin teda varem kohanud linnaliinibussis. Üks vanem naine – nüüd tean, et see naine on ta ema – saatis ta bussi peale ning siis ta sõitis üksinda edasi ja väljus seal, kus tal vaja oli.»

Liiu Matikainen ütles, et peab Eve ja Toomas Treialist väga lugu, kuna enamikul nägijailgi ei ole nii palju pealehakkamist, kui neil on.

Karin Murumets, kes töötab samuti sisustuskaubamajas, ütles, et tema on käinud Toomas Treiali juures massaažis kahel korral. Eriti kiitis ta Tai massaaži. «See oli suurepärane stressileevendaja ja pärast seda ma lausa hõljusin,» rääkis Karin Murumets vaimustusega.

E-Caffé juht Maire Lass käib aastaid massaažis ega jätnud nüüdki juhust kasutamata, kui pimemassaažituba avati. Ta tunnustas Toomas Treiali käsi, mis üksi ei silita, vaid töötavad kõik lihased väga korralikult läbi.

«Ma ütlen, et see, mis ma seal kogesin, on üle keskmise hea,» rääkis ta. «Väga professionaalne!»

Maire Lass tunnustab pimeda abielupaari tegusust. Eriti seda, et nad ei virise, vaid liiguvad eluga edasi. Lass lisas, et kuna ta ise on lapsepõlves silmatrauma tõttu pidanud käima pimedate koolis, siis mõistab ta neid inimesi hästi. «Ma mõtlesin välja koostööplaani. Et inimene, kes E-Caffés lõuna tellib, saab massaažitoa sooduskupongi,» rääkis ta.

Oskar Lutsu raamatukogu koduteenindaja Nadežda Savostkina tunneb Evet ja Toomast paar aastat.

Algul käisid nad raamatukogus, teoste nimekiri mälupulgaga kaasas. Nüüd käib Savostkina ise neid kodus teenindamas ja suhtleb Treialitega ka meili või telefoni teel. Nad loevad tema sõnul ilukirjandust, kriminaaljutte ja ulmet, aga väga palju ka psühholoogia- ja meditsiinikirjandust.

«Kiitus neile, nad on väga toredad inimesed,» märkis ta. Eriti kiidab Savostkina Treialite kodu. «See on nii ilus ja soe. Ja väga puhas. Kui ma esimest korda sinna sattusin, oli suvi. Nende klaasrõdul kasvasid tomatid ja punased viljad olid küljes. See jättis mulle nende perest väga tugeva mulje.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles