Vette lähevad väga vaprad ujujad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talujujad alustasid oktoobris Anne kanalis suplushooaega.
Talujujad alustasid oktoobris Anne kanalis suplushooaega. Foto: Malle Elvet

Maailmas leidub vaid paarkümmend inimest, kes kuuluvad ujumises nn miiliklubisse. See tähendab, et nad on vähem kui viiekraadises vees suutnud läbi ujuda ühe miili ehk 1609 meetrit. Laupäeval tõotab Anne kanalil tulla miiliklubisse täiendust.

Eestlastest peaks sellise distantsi läbimine olema jõukohane kahele mehele: Henri Kaarmale ja Toomas Haggile. Mõlemad osalesid augustis samuti viiekraadises vees koos rahvusvahelise seltskonnaga üle Beringi väina ujumisel Venemaalt Dežnjovi neemelt Alaskale.

Et tulemus kirja läheks, peab veetemperatuur Anne kanalis langema laupäevaks viie kraadini või madalamale, täpsustas ürituse korraldaja Margus Püvi. Vajalikust temperatuurist lahutas vett eile päeval vaid pool kraadi. Ees seisis siis veel kaks jahedat ööd.

Peale kahe tuntud taliujuja püüavad nii pikka võistlusmaad läbida veel mõned eestlased ning kohale on lubanud tulla ka külalised Lätist.

 Jaheda vee huvilised saavad end proovile panna ka lühematel distantsidel.

Ujumisvõistlus Anne kanalil

• Miili ehk 1609 meetrit ujutakse 540-meetrisel ringil, mis märgistatakse poidega Anne kanalile.

• Huvilised saavad end proovile panna ka lühematel distantsidel.

• Võistlused algavad laupäeval kell 13.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles