Politsei ei lubanud Raadile rahvuslaste protsestiüritust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ja Lõuna-Eesti Venemaa kodanike, sõjaveteranide ja kaasmaalaste liit korraldab 9. mai hommikul Raadil mälestusürituse. Õhtupoolikul soovivad samas meelt avaldada ERSP ja Eesti Vabaduspartei / Põllumeeste Kogu.
Tartu ja Lõuna-Eesti Venemaa kodanike, sõjaveteranide ja kaasmaalaste liit korraldab 9. mai hommikul Raadil mälestusürituse. Õhtupoolikul soovivad samas meelt avaldada ERSP ja Eesti Vabaduspartei / Põllumeeste Kogu. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval, 9. mail kogunevad Tartusse Raadile sõjamemoriaali juurde vaid kaasmaalasi mälestavad Nõukogude sõjaveteranid. Punamonumendi vastased sel päeval Raadil oma meeleavaldust korraldada ei tohi.


Tartu kultuuriosakonna jurist Liisa Ingver märkis, et tulenevalt sõjahaudade kaitse seadusest ei andnud politsei Raadil pühapäeval kell 17 toimuma pidanud üritusele kooskõlastust. Seetõttu ei registreerinud ka linnavalitsus avalikku koosolekut.

Seega on seaduslik luba 9. mail Raadil mälestusüritust läbi viia vaid Tartu ja Lõuna-Eesti Venemaa kodanike, sõjaveteranide ja kaasmaalaste liidul ning see kestab kell 9-15.

Kolmapäeval laekus Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonnale Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei (ERSP) ja Eesti Vabaduspartei / Põllumeeste Kogu esindajate avaldus, kes soovisid samas kohas viia läbi punamonumendi vastase meeleavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles