Prokuratuur esitas Balti Kaitsekolledži ametnikele süüdistuse raha omastamises

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kaitsekolledž.
Balti kaitsekolledž. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Lõuna Ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kahte ametiisikut Balti Kaitsekolledži rahaliste vahendite omastamises. Lisaks sellele süüdistatakse neist ühte ka ametialases võltsimises.
 

Süüdistuse kohaselt pandi kuriteod toime erinevatel aegadel 2008. ja 2010. aasta vahel, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus kogutud tõendite kohaselt korraldasid kaks Balti Kaitsekolledži ametiisikut õppeasutuse töötajate puhkusereiside eest tasumise õppeasutuse eelarvevahenditest. Menetlusandmeil käisid õppeasutuse töötajad ja nende perekonnaliikmed õppeasutuse raha eest kokku viiel puhkusereisil eri Euroopa riikides.

Kokku tekitati Balti Kaitsekolledžile kahju summas ligi 31 500 eurot, millest on õppeasutusele tagastatud ligi 7000 eurot.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Kaitsepolitseiameti Lõuna osakond ning juhtis Lõuna Ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles