Tammeka konkureerib Tarvaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka väravavaht Kaido Koppel peatas pildile püütud Nõmme Kalju rünnaku, aga kolmel korral pääses vastaste löök temast siiski mööda ning pall maandus Tartu meeste väravas.
Tammeka väravavaht Kaido Koppel peatas pildile püütud Nõmme Kalju rünnaku, aga kolmel korral pääses vastaste löök temast siiski mööda ning pall maandus Tartu meeste väravas. Foto: Imre Pühvel

Kuigi teoreetiline võimalus oli olemas, ei õnnestunud Tammeka jalgpallureil üleminekumängudest pääseda. Pühapäeval ootab ees sõit Rakverre, kus neid võõrustab esiliigas neljandaks, kuid iseseisvate klubide seas teiseks platseerunud JK Tarvas.

Kas Tammeka saab meistriliigas jätkata või võtab selle koha uuel hooajal hoopis Rakvere, selgub järgmisel laupäeval, mil on Tammeka kodumäng. Küsimärgi all on aga see, kus kodumäng toimub, sest Tamme staadion ei pruugi olla mängukõlblik.

Tammeka mänedžer Veiko Soo ütles, et lisaks Tamme staadionile on arutluse all olnud Elva staadion ning Paide ja Viljandi kunstmuruväljakud, kuid lõplik otsus tehakse ilmselt uuel nädalal.

Madalamal liigal pole survet

Hoolimata probleemidest koduväljakuga ning pikast ja mitmeti keerulisest hooajast on meeskonna vaim hea, märkis Tammeka sakslasest peatreener Uwe Erkenbrecher.

«Meeskond tahab areneda ja tööd teha, see annab meile lootust,» lausus ta, kuid selgitas, et Rakverel kui altpoolt tulijal on psühholoogiliselt kindlasti parem olukord.

Erkenbrecher arvas, et esiliiga meeskonnale lisab kindlust seegi, et hooaja jooksul on vastaste väravavõrku sahistatud 68 korda, Tammeka on palli väravasse suutnud toimetada vaid 30 korda.

Rakvere meeskonna mängiv treener Reijo Kuusik hindas eelmist hooaega küll tänavusest paremaks, sest siis lõpetati esiliiga kolmandana (sel aastal oldi Levadia duubli, Jõhvi ja Flora duubli järel neljandad – toim), aga siiski leidis ta, et ainus plaan saab olla võit.

Ta kinnitas ka Erkenbrecheri sõnu, et esiliiga meeskonnana pole neil pingeid peal, sest meistriliigasse tõusmine ei ole neile nii oluline, kui Tammekale meistriliigasse püsima jäämine. «Me läheme mängime, anname endast kõik ja eks siis näha ole, kuidas läheb,» võttis Kuusik kokku.

Erkenbrecher iseloomustas Rakveret kui tüüpilist esiliiga meeskonda, kus on noored ja vanad mängijad koos ning kes on tehniliselt hea, kuid ei küündi siiski meistriliiga klassi.

Samas möönis ta, et heal päeval saaks Rakvere vastu kõigile esineljast allapoole jäävatele meistriliiga meeskondadele.

Väljund noortele

Mängust jääb eemale meistriliiga viimases voorus punase kaardi teeninud Kevin Anderson, vigastatud on Marvin Prempeh, Mikk Valtna ja Siim Sillaots, võib-olla saab mängida vigastusest taastuv Andre Paju. Mängukeelu alt on väljas Jürgen Lorenz, duublist võetakse appi Ando Hausenberg.

Erkenbrecher märkis, et mängumeeste valik ei ole liiga suur, aga samas on tal sisuliselt olemas Kalju vastu head mängu näidanud koosseis, keda ta täielikult usaldab. «Mul on ideid, aga meie fookus peab täielikult olema neil kahel mängul,» lausus sakslasest peatreener.

Sel hooajal on meistriliigas debüteerinud palju noori mängijaid ja just seetõttu ei saa Erkenbrecheri sõnul rääkida stabiilsusest, sest noored vajavad pisut sisseelamise aega.

Ta ütles, et just andekate noorte tulevikku silmas pidades oleks hea meistriliigasse püsima jääda, sest noortega tehakse klubis väga head tööd ja kui laeks saaks esiliiga, oleks potentsiaalist kahju.

Teoreetiline võimalus üleminekumängudest pääseda oli meeskonnal selle laupäevani, kuid Elva mändide all peetud kohtumises pidi Tammeka siiski Nõmme Kalju 0:3 paremust tunnistama.

Mäng algas võrdselt, kuid esimese poolaja viimasel minutil õnnestus Vladimir Voskoboinikovil siiski pall Tammeka väravavahi Kaido Koppeli selja taha toimetada.

Kuigi tartlaste võitlusvaim püsis, oli Voskoboinikov veel kahel korral resultatiivne ja tagas endale kübaratrikiga koos ka teist aastat järjest hooaja suurima väravaküti tiitli.

Meistriliiga lõppseis

  1. Tallinna FC Levadia (91 punkti)

  2. Nõmme JK Kalju (84)

  3. JK Sillamäe Kalev (75)

  4. Tallinna FC Flora (68)

  5. Paide Linnameeskond (47)

  6. FC Infonet (38)

  7. Narva JK Trans (36)

  8. JK Tallinna Kalev (34)

  9. Tartu JK Tammeka (32)

10. FC Kuressaare (11)


Arvamus

Andres Sõber

Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener

Rakvere Tarva jalgpallimeeskonnal on igal juhul lootust meistriliigasse mängima pääseda. Vaata juba klubi nime! Tarva nime kandjatel on hingeline side, sest kui võistkonnale nime panek oli, siis olid vutimehed ka saalis ja nüüd me hoiame üksteisele pöialt.

Kui meeskonnal õnnestub meistriliigasse pääseda, muudab see Rakvere ainult atraktiivsemaks paigaks. Küllap spordipisikuga publikut jagub nii saali kui ka väljaku äärde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles