Pimedat aega täidavad filmid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab järjekordne pimedate ööde filmifestival (PÖFF). Kell 11 paigaldavad Tartu kõrgema kunstikooli tudengid oma õppejõu Anne Rudanovski juhendamisel Küüni tänaval «Isa ja poja» skulptuuri ümber papist installatsiooni. Oranž poolkera kujutab PÖFFi logol olevat kuud.

Tartus on avafilmiks «Gabrielle» (režissöör Louise Archambault, Kanada, 2013), mis tuleb linale Cinamonis kell 19. See Locarno festivalil publikupreemia pälvinud tragikomöödia on esitatud Kanada poolt parima võõrkeelse filmi Oscari auhinnale kandideerima.

Ühtekokku linastub täna Cinamonis ja Ekraanis seitse filmi.

Kuigi festivalifilme jätkub Tartus kuni 1. detsembrini, on ametlik lõpuseanss Ekraanis 30. oktoobril kell 21.30. Siis linastub «Vaikelu» (režissöör Uberto Pasolini, Suurbritannia ja Itaalia, 2013).

Programmide Animated Dreams ja Sleepwalkers filme saab vaadata Tartu Elektriteatris. Kõigil PÖFFi külastajail on võimalus osaleda publiku lemmikfilmi valimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles