Galerii: politseinikud kastsid end aastapäeva puhul Emajõkke

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistas Eesti politsei oma 95. sünnipäeva. Tartus läksid korrakaitsjad tähtpäeva puhul Emajõkke ujuma ja läbisid täpselt 95 meetrit.

Linnaujulas lodjakoja lähistel läksid vette Lõuna prefektuuri korrakatisebüroo juht Indrek Koemets, Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel ning Lõuna prefektuuri kriisiohjekeskuse juht Ottomar Virk. Nende kolleegid, eesotsas prefekt Tarmo Kohviga, otsustasid jääda kaldale, kuid kõledas sügistuules seistes oli neil silmnähtavalt ebameeldivam olla kui meestel vees.

«Praegu oleme miilitsa ajas,» hüüdis mõnekümne meetri ujumise järel jõe pealt Indrek Koemets. Kujutas kaldal plakatitega tähistatud 95 meetrit justkui omamoodi ajatelge politsei ajaloos. Üheskoos jõuti konna ujudes Eesti Vabariigi aega ning mõnikümmend meetrit hiljem oli aeg jõest välja tulla.

«Enesetunne on märksa parem kui enne vetteminekut,» tõdes Alvar Pähkel taas kaldale jõudes. Värisevad kolleegid vaatasid end käterätikutega nühkivaid mehi tunnustava pilguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles