Suusalaat ootab talvevarustust

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

MTÜ Suusahullud korraldab laupäeval Lõunakeskuses suusalaata, mille tarbeks kogutakse terve selle nädala Tartus ja Tallinnas kasutatud talvevarustust.

Suusalaada peakorraldaja Vahur Teppani sõnul oli mullu peetud esimene suurmüük väga populaarne. Vastu võeti üle 800 asja ning neist umbes 500 müüdi maha.  

Kasutatud varustusele määrab hinna kauba omanik ning laada korraldajad võtavad sellest 15 protsenti komisjonitasu. Raha kantakse otse inimese pangakontole ning müügist antakse teada sõnumiga.

«Esimene härra, kes eelmisel aastal peaaegu uued lastesuusad müüki tõi, küsis nende eest 10 eurot. Ütlesin, et juba suusaside ise maksab nii palju, aga tal vahet ei olnud,» meenutas Teppan. «See on tõesti hea võimalus soodsa hinnaga midagi leida.»

Tallinnas ja Tartus

Erinevalt möödunud aastast võetakse seekord suuski ja muud varustust vastu ka Tallinnas. «Juba eelmisel aastal oli tallinlastel huvi, aga Põhja-Eesti inimesed ei satu ju väga tihti Tartusse,» märkis Teppan.

Nii Tartus kui ka Tallinnas võetakse kaupa vastu kaupluses A&T Sport. Tartus saab kasutatud varustust tuua ka Lõunakeskuse liuvälja uisulaenutusse.

Esmajärjekorras odatakse müüjatelt suuski, suusasaapaid ja keppe. Aga tuua võib ka uiske ning mäesuusavarustust. Prooviks võetakse tänavu müüki laste suusariideid  suuruseni 160 cm.

«Lapsed kasvavad riietest kiiresti välja ja lapsevanematel pole nendega midagi teha. Kui kõik hästi läheb, võtame edaspidi ka täiskasvanute riideid,» pakkus Teppan. Ta toonitas, et oodatakse korralikku varustust.

Trenažööride võistlus

Laupäeval töötavad Lõunakeskuse kaetud liuväljal ka töötoad, kus räägitakse suuskade valikust ja hooldamisest. Soomest on oodata Exeli firma esindajat, kes tutvustab uusi kõveraid suusakeppe.

Pärastlõunal on trenažööride mitmevõistlus, kus lähevad kokku Tartu gümnaasiumite, kõrgkoolide ja tippsportlaste neljaliikmelised võistkonnad.

Osaleda on lubanud ka sõudjad Tõnu End­rekson ja Andrei Jämsä, kergejõustiklased Kaire Leibak ja Rasmus Mägi, suusatajad Eveli Saue ja Jaak Mae ning jalgrattur Rein Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles