Põrkeleevendi remont läheb kalliks maksma

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva öösel kella kolme paiku sõitis vastu raudteeviadukti 21-aastane Sergei. Politsei video järgi oli noormehe sõiduki kiirus õnnetuse hetkel 110 km/h.
Laupäeva öösel kella kolme paiku sõitis vastu raudteeviadukti 21-aastane Sergei. Politsei video järgi oli noormehe sõiduki kiirus õnnetuse hetkel 110 km/h. Foto: Margus Ansu

Laupäeva öösel puruks sõidetud Riia tänava raudteeviadukti põrkeleevendi taastamine läheb maksma vähemalt 10 000 eurot. Tekitatud kahju maksab kinni õnnetuse põhjustanud noormehe liikluskindlustusfirma.    

«Selle kordategemine läheb vähemalt 10 000 eurot. Loodame, et mitte rohkem,» pakkus Tartus liiklusmärkide korraldamise ja hooldamise eest vastutava OÜ KiirWarren.KL projektijuht Elar Kinsi.

Täpse kahju hindamiseks kutsutakse kohale põrkeleevendi paigaldanud ASi Teede REV-2 spetsialistid. Kinsi sõnul vaatas ka nende firma eile hommikul põrkeleevendi üle, kuid silmaga on kahju suurust keeruline hinnata.

«Peale vaadates ei ütle suurt midagi. Aga kui padjad on ikka lõhki ja konstruktsioon viga saanud, tuleks kõik välja vahetada,» lausus Kinsi. Ta pakkus välja, et leevendile tuleks valada ka uus vundament. «Seal võivad olla mikropraod ja uus kinnitus ei pruugi pidama jääda.»

Leevendi kordategemise maksab kinni süüdlase kindlustusfirma. «Maksab see firma, kus noormehe autole oli liikluskindlustus tehtud. Linn mingit kulu ei kanna,» sõnas Kinsi. Liikluskindlustuse fond võib kahjunõude pöörata ka noormehe vastu.

Nii Kinsi kui Tartu linnamajanduse osakonna juhi Rein Haagi sõnul võib tagantjärele öelda, et möödunud kevadel paigaldatud leevendi täitis oma eesmärgi. «Kõik varasemad õnnetused on seal lõppenud ju surmaga,» tõdes Kinsi.

Uue leevendi tellimine tehasest ja paigaldamine võtab umbes poolteist kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles