Tartu linnavalitsuse koosseis saab täna paika

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loodava linnavalitsuse koosseis. Vasakult linnapea Urmas Kruuse, rahandusala abilinnapea Kajar Lember, ehituse ja planeeringute abilinnapea Jarno Laur, sotsiaalvaldkonna abilinnapea Vladimir Šokman, hariduse- ja kultuuri abilinnapea Tiia Teppan ning linnamajanduse abilinnapea Raimond Tamm.
Tartu loodava linnavalitsuse koosseis. Vasakult linnapea Urmas Kruuse, rahandusala abilinnapea Kajar Lember, ehituse ja planeeringute abilinnapea Jarno Laur, sotsiaalvaldkonna abilinnapea Vladimir Šokman, hariduse- ja kultuuri abilinnapea Tiia Teppan ning linnamajanduse abilinnapea Raimond Tamm. Foto: Margus ansu / Mihkel Maripuu

Homme valib Tartu linnavolikogu suure tõenäosusega meeriks tagasi valitseva linnapea Urmas Kruuse (Reformierakond). Täna saavad avalikuks ka teised linnavalitsuse liikmed.

Äsja teatas riigikogu pressiteenistus, et parlamendist lahkub sotsiaaldemokraat Kajar Lember. Tartu Postimehe andmetel asub Kajar Lember Tartu rahandusvaldkonna abilinnapea kohale.

Lemberi erakonnakaaslane Jarno Laur, kes töötas vahepealsel ajal pikalt Järvamaal Väätsa vallavanemana, naaseb kodukanti ning hakkab esialgsetel andmetel Tartu abilinnapeana kureerima ehituse ja planeeringute valdkonda.

Seni kuulus ehituse ja planeeringute osa linnavalitsuses abilinnapea Raimond Tamme (Reformierakond) töövaldkonda. Tamm jätkab abilinnapeana, kuid tema tegevusvaldkond piirdub nüüd linnamajanduse temaatikaga.

Abilinnapea kohal jätkab ka Tiia Teppan (Reformierakond), kelle juhtida jääb jätkuvalt Tartu haridus- ja kultuurielu.

Vastavalt koalitsioonilepingule saab ühe abilinnapea koha ka Keskerakond. Sotsiaalvaldkonna abilinnapea kohale naaseb Vladimir Šokman.


Esimene kommentaar Kajar Lemberilt:
Riigikogust lahkumise teade on tõepoolest seotud abilinnapea kohale asumisega, kinnitas Kajar Lember. «Nina on Tallinnast Tartu poole.»
Tartusse tulemist põhjendas Lember, et peab end praktiliseks inimeseks ning riigikogus opositsioonis olles ei saanud ta end piisavalt teostada.
Tartu linna rahaasju kommenteerides märkis ta, et linn on hoidnud stabiilset joont ning seda tuleb jätkata. Veel lisas ta, et tulemas on rahalises mõttes keeruline aasta eelkõige Idaringtee ehitusega seoses. Ühtlasi tuleb tema sõnul valmistuda uueks Euroopa Liidu rahastusperioodiks.

Esimene kommentaar Jarno Laurilt:
Laur avaldas arvamust, et ehk oleks õigem kui tema abilinnapeaks saamist kommenteeriks meeskonda komplekteeriv linnapea Urmas Kruuse. Küll aga nõustus ta, et ehituse ja planeeringute valdkond on kindlasti raske ja vastutusrikas ning see pakuks talle suuri väljakutseid. Ta lisas, et planeerimine peab Tartus tulevikus muutuma kindlasti avatumaks. «Linna arengu seiskohalt on tegemist võtmevaldkonnaga.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles