Kas Tamme staadioni jalgpalliväljaku ehitamisel tehti praaki?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval võitis Tartu JK Tammeka Tallinnas 3:2 FC Kuressaaret. Kohtumine pidi olema kodumäng, aga see tõsteti Tallinna, sest nädalavahetusel ja uue nädala alguses sadanud vihm muutis Tamme staadioni mängukõlb­matuks. Kuigi vihma ei sadanud juba esmaspäeva õhtupoolikul, ei olnud staadion mängukõlblik veel kolmapäevalgi. Kas tegemist on ehituspraa­giga?

Vastab Tartu linnavalitsuse sporditeenistuse juht Veljo Lamp:

Ei oskakski seda küsimust kommenteerida. Ma ei teadnud, et mäng ära jäi.

Tamme staadionil on drenaažid ja vesi peaks sealtkaudu ära voolama. Väga võimalik, et see oli lihtsalt nii kõva vihm. Staadion ehitati täielikult nii, nagu rahvusvahelised standardid ette näevad, ka jalgpalliliidu ja kergejõustikuliidu litsentsid on olemas.

Nädalavahetusel oli üle Tartu väga kõva sadu ja eks see sügisene aeg ka tingib selle, et vesi ei imendu nii kiiresti maasse.

Vastab SA Tartu Sport juhatuse liige Eve Lill: Kuna staadioni all on kõva pinnas, ei võta see vett piisavalt kiiresti sisse ja nüüd tuli ka suur kogus vett peale. Aluspinnas määrab iga muruväljaku eripära ja meil sai see natuke savisem, kui oleks hea.

Tamme staadioni hooldusfirma hooldab ka teisi staadione Eestis, näiteks Rakveres ja Võrus pidi sarnane probleem olema. Ümberehitusel võeti kogu aluspinnas üles, aga uus koostis ei saanud niivõrd hea, kui võinuks.

Meie hooldaja hinnangul on probleem selles, et staadione ehitavad tee-ehitajad ning päris õigeid spetsialiste pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles