Võrdõigusvolinik: pingutame, et edaspidi ka ratastooliga meie üritustele pääseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper
Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper Foto: Liis Treimann

Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper avaldas kahetsust, et ratastoolis inimesed ei pääsenud eile Tartus tema loengut kuulama ja lubas tulevikus püüelda selle poole, et ta loengud oleksid ligipääsetavad kõigile.

«Võrdõigusvolinik vabandab kõigi liikumispuudega inimeste ees, kel ei olnud eile võimalik Tartu raekoja saalis toimunud avalikul loengul osaleda, kuna saalile puudub ligipääs ratastooliga,» teatas voliniku kantselei, lisades, et avalikele hoonetele ligipääs on Eestis suur probleem, millega volinik ka tegeleb.

Sepper toonitas siiski, et Tartus toimunud õigusnõustamisel said osaleda ka liikumispuudega inimesed, sest nõustamise ruum asus esimesel korrusel.

«Liikumispuudega inimestele juurdepääsu tagamine voliniku kantselei korraldatud üritustele, nõustamisele ja teistele teenustele on jätkuvalt meile väga oluline. Kavatseme teha pingutusi, et edaspidi oleks meie korraldatud ürituste ruumid ligipääsetavad kõigile liikumispuudega inimestele,» rääkis Sepper. Ta lisas, et voliniku kantseleisse saavad oma muredega pöörduda kõik inimesed, sest kantselei ruumidele on täielik ligipääs olemas.

Volinikul on lähiajal valmimas analüüs puuetega inimeste ligipääsust ja töövõimalustest riigiasutustes. «Riik koos avaliku teenistusega peaks olema hea eeskuju ja suunanäitaja teistele avaliku teenistuse asutustele ning samuti erasektorile,» märkis Sepper

Ta lisas, et ehitusseadus näeb ette, et ehitis ja selle üldkasutatavad osad ning ruumid või alad peavad olema ligipääsetavad ja kasutatavad liikumis-, nägemis- ja kuulmispuudega inimestele, kui ehitise kasutamise otstarve seda eeldab. «Riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused, kes tegelevad inimeste teenindamisega, peaksid ligipääsetavuse probleemile rohkem tähelepanu pöörama,» rõhutas volinik.

Eile Tartus käinud soolise võrdõiguslikkuse ning võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sep­peri loeng jäi ratastooliinimestele kättesaamatuks, sest raekoja kolmanda korruse saali ratastooliga ei pääse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles