Tartu võrkpallimeeskond juhib Schenkeri liigat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schenkeri liiga žürii tunnistas 20-aastase Tartu Big­banki nurgaründaja Robert Tähe oktoobri parimaks mängijaks.
Schenkeri liiga žürii tunnistas 20-aastase Tartu Big­banki nurgaründaja Robert Tähe oktoobri parimaks mängijaks. Foto: Margus Ansu

Oktoobri alguses Schen­keri liigat alustanud Bigbank Tartu võrkpallimeeskond on seitsme mänguga kogunud viis võitu, kaks kaotust ja 17 punkti, ning ollakse liigatabelis esikohal. Karikavõistluste veerandfinaalseerias on kirjas esimene võit.

Nii meeskonna peatreener Andrei Ojamets kui mänedžer Alari Jõesaar jäid enne põhiturniiri esimese ringi lõppu tagasihoidlikuks ja sõnasid, et kuigi alati saab paremini, ei ole põhjust viriseda ega kurta.

Sel laupäeval sõidab meeskond Jelgavasse, et mängida VK Biolars/Jelgavaga, kes praegu on tabelis seitsmendal kohal. Pühapäeval kell 16 võõrustab Tartu meeskond kodusaalis tabeli kolmandat tiimi RTU/Robežsardzet.

Eduseisus jalad sirgu

Ojametsale pakub mõtteainet see, et aeg-ajalt tabab meeskonda ebastabiilsus.

«Alustame ilusti, aga siis tekib põhjendamatu rahulolu ja tagajärjena anname vastastele võimaluse. Lõpuks ei jää üle muud kui tulekahju kustutada. See on natuke lubamatu,» selgitas ta. Näiteks tõi ta pühapäevase karikamängu Pärnuga, kui neljandas geimis mindi suurelt ette, aga lõpuks võideti geim siiski napilt 25:23.

Ebastabiilsuse vastu ei näe Ojamets muud lahendust kui teha trenni. Ta lisas, et paslik aeg hinnanguid anda on peale pühapäevast mängu, kui saab läbi Schenkeri liiga esimene voor.

Jõesaar märkis omalt poolt, et hooaeg on hästi käima läinud ja paar ette tulnud apsakat on kindlasti õpetlikud. Ta avaldas lootust, et meeskond mängib ka karikavõistlustel lõpuni.

Seni on Tartu meeskond Schenkeri liigas alla jäänud TTÜ-le ja Tallinna Selverile, mõlemad mängud on olnud äärmiselt tasavägised ja lõpptulemus otsustatud alles viiendas geimis. Neljas võidumängus viiest pole vastastele loovutatud ühtegi geimi. Kuivalt võideti nii Danpower Võru / Noortekoondist, Pärnu võrkpalliklubi, Poliurs/Ozolnieki kui Tartu endise peatreeneri Rainer Vassiljevi juhendatavat Rakvere võrkpalliklubi. Üks geim õnnestus saada Daugavpils Uni­versitte meeskonnal.

Konkurents tiimis

Senistes kohtumistes pole veel palju mänguaega saanud Argo Meresaar. Ojamets selgitas, et diagonaalründaja kohale on Meresaare ja Renee Tep­pani vahel kõva konkurents, aga praegu on noorem mees lihtsalt parem olnud.

Karl Jaani maadleb endiselt reie tagaosa vigastusega, aga Ojamets avaldas lootust, et ehk saab mängija järgmisel nädalal täie hooga treenima hakata.

Karikavõistluste avamäng peeti pühapäeval Tartus ja kodus mänginud Bigbank võitis 3:1 Pärnu võrkpalliklubi. Korduskohtumine peetakse 24. novembril Pärnus ja tartlased vajavad poolfinaali pääsuks vähemalt kahte geimivõitu.

Tartlastele tõid enim punkte Robert Täht (21) ja Renee Teppan (20), pärnakatest olid resultatiivseimad Meris Merisaar (14) ja Kardo Kõresaar (13). Vastuvõtu, rünnaku ja bloki poolest olid meeskonnad võrdsed, erinevus tuli esile pallingul: Tartu 14 serviässale vastas Pärnu nulliga.

Schenkeri liiga

  1. Bigbank Tartu (peetud 7 mängu / kogutud 17 punkti)

  2. Pärnu võrkpalliklubi (7/14)

  3. RTU/Robežsardze (7/14)

  4. Selver Tallinn (6/13)

  5. Rakvere võrkpalliklubi (6/9)

  6. TTÜ (7/9)

  7. VK Biolars/Jelgava (6/8)

  8. Poliurs/Ozolnieki (6/7)

  9. Daugavpils Universitāte (7/7)

10. Danpower Võru / Noortekoondis (7/1)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles