Kirjandusfestivali patroon jagab välja kapitali

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Varblane ja Marja Unt.
Hannes Varblane ja Marja Unt. Foto: Lauri Kulpsoo

Hannes Varblane avaldas imestust, kui nägi eile Tartu kaubamaja peauksest sisse astudes pahemat kätt mitme meetri pikkust vitriini. Luuletaja pilku paelus klaasitagune installatsioon, mille on raamatutest, kaetud lauast ja plastmannekeenidest koostanud noor kunstnik Lilli-Krõõt Rep­nau.


Ei olnud luuletajal midagi selle vastu, et ka ise korraks vitriini astuda – on ta ju tasapisi algava kirjandusfestivali Prima Vista tänavune patroon. Tõsi, festivali kapitaliga toetamine, nagu seda eeldab sõna antiikne tähendus, ei ole luuletaja võimuses.



Festivali programmijuht Marja Unt, kes koos luuletajaga viivuks vitriinis vaatepilti täiendas, rääkis teda lohutades, et on olemas ka vaimne kapital. Ja seda jagab Varblane heldelt välja, ka täna kell 14 spordimuuseumis ja neljapäeval kell 12 Prima Vista avamisel Tartu Ülikooli raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles