Mäksalased võtsid relvaga vehkinud vallavanema maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Lehemets.
Arvo Lehemets. Foto: Erakogu

Mäksa vallavolikogu avaldas esmaspäeval umbusaldust mullu detsembris 19 kandidaadi hulgast vallavanemaks valitud Arvo Lehemetsale.


Mäksa volikogu üheksast liikmest oli istungil kohal kaheksa, neist seitse pooldas Arvo Lehemetsale umbusalduse avaldamist ja üks oli vastu. Umbusalduse põhjuseks nimetas Mäksa vallavolikogu esimees Vaike Lillemäe usalduse kaotust, mis tekkis Arvo Lehemetsa ja ta onu konfliktist.



«Vallavanem küll selgitas meile juhtunut, aga volikogu liikmed jäid pärast pikka kaalumist oma otsuse juurde,» märkis Lillemäe.



Õhtuleht kirjutas aprillis, et Arvo Lehemets ähvardas püstoliga oma onu, kes elab Kurista külas. Kohal käis politsei, algatati kriminaalmenetlus. Nüüd on kriminaalasi kuriteo koosseisu puudumise pärast lõpetatud, Lehemetsa süüd ei tuvastatud. «Onu ründas mu ema,» selgitas Lehemets. «Kaitsesin ema ja ennast.»



«Teame, et kriminaalasi on lõpetatud,» ütles Lillemäe. «Aga see polnud enam määrav. Määrav oli avalik arvamus.»



«Volikogu liikmed ei arvestanud politsei otsusega,» kommenteeris umbusaldusavalduse tulemust Arvo Lehemets. «Lootsin, et inimesed saavad juhtunust aru. Jäi mulje, et nad ei taha mind enam vallavanemaks, hoolimata sellest, kas mul on õigus või ei.»



Volikogu valis vallavanema kohusetäitjaks pearaamatupidaja Marje Võõbuse. Uue vallavanema leidmiseks konkurssi ei korraldata. «Meil on mõned kandidaadid, hakkame nendega läbirääkimisi pidama,» ütles Lillemäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles