Maaülikooli endise peahoone müügikatse nurjus

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli endine peahoone.
Eesti Maaülikooli endine peahoone. Foto: Sille Annuk

Eesti Maaülikoolil ei õnnestunud esimesel katsel leida ostjat Tartus Kreutzwaldi 64 paiknevale endisele peahoonele. 4. novembriks ei laekunud kolme hektari suurusele kinnistule, mille alghind oli 960 000 eurot, ühtki ostupakkumist.

Maaülikooli haldusdirektor Kalju Koha kinnitas, et uut enampakkumist ei tule. Koha sõnul jääb ülikool ootele ning kui peaks ilmuma välja huvilisi konkreetse hinnapakkumisega, jääb maaülikooli nõukogu otsustada, kas vormistada ost-müük pakutava summa eest või ei.

Eesti Maaülikooli peahoone paiknes Kreutzwaldi 64 majas 1996. aastast 2007. aastani. Praegu on suurem osa hoonest kõrgkooli haldusteenistuse kasutada. Maja keldris on 2007. aasta septembrist alates paiknenud ka maaülikooli mikromeierei. Maaülikooli nõukogu on Kreutzwaldi 64 hoone põhitegevuseks vajalike hoonete nimistust välja arvanud.

Eesti Maaülikool püüab paralleelselt müüa otsustuskorras Harku vallas paiknevat endise eksperimentaalbioloogia instituudi 21-hektarist kinnistut ning 6300-ruutmeetrist Kahrunina hoonestatud kinnistut Võnnu vallas Ahunapalu külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles