Rocki ootavad euroalagrupis ees üks tuttav ja kaks võõrast

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

TÜ/Rock alustab täna õhtul EuroChallenge’i sarja alagrupimänge: kodusaalis minnakse vastamisi lätlaste BC Ventspilsiga. Rocki alagruppi kuuluvad veel Rootsi Söder­tälje Kings ja Austria Zepter Wienna.

Tänaõhtune kohtumine ei tule Rockile kindlasti kerge.

Ventspils oli Balti liiga möödunud hooaja tugevaim meeskond, kes alistas finaalis kahe mängu kokkuvõttes Prienai ja võitis sellega liiga esikoha. Möödunud nädalavahetusel alistas Ventspils Balti liigas 68:60 Ne­vežise, kellega jagatakse oma alagrupis kolme võidu ja ühe kaotusega esimest ja teist kohta.

Rock on sel sügisel Ventspilsiga kohtunud kahel korral. Liepjas hooajaeelsel korvpalliturniiril kaotati lätlastele tulemusega 71:64. BBL Cupi poolfinaalis õnnestus aga Rockil saada Timo Eichfussi viimase sekundi kolmese abil Ventspilsi üle napp võit 71:68 ning seetõttu võiks arvata, et kahe meeskonna jõuvahekord on üsna tasavägine.

Tegelikku seisu on siiski väga keeruline prognoosida, sest septembriga võrreldes on Ventspilsi koosseis juba muutunud. Alles möödunud nädalal liitus meeskonnaga 215 sentimeetri pikkune 26-aastane Venemaa keskmängija Anatoli Kaširov, kelle tulekuga muutus lätlaste korvialune palju tugevamaks. Oma esimeses mängus uue meeskonna eest viskas Kaširov küll vaid neli punkti ning võttis kolm lauapalli, mis pole väga silmapaistev näitaja.

Tartu jaoks on lohutav seegi, et septembri mängudes ei teinud Rocki poolel kaasa Janar Talts, kuid hoolimata kõigest on ühele või teisele meeskonnale tänaseks kohtumiseks eeliseid anda väga keeruline. Ventspils on ühtlaselt tugev meeskond, kus kellegi pealt ei saa teha kaitses järeleandmisi. Võtmerolle kannavad Maris Gulbis, Janis Timma, Ronalds Zakis ja ameeriklane Lorenzo Wil­liams.

Rocki järgmise nädala vastane on eurosarja uustulnuk BC Zepter Vienna. Et tegu on tugeva meeskonnaga, näitab kasvõi seegi, et koduses Austria liigas pole nad sel hooajal peetud seitsmest mängust pidanud vastu võtma ühtegi kaotust. Meeskonna põhijõu moodustavad välismaalased, sest nimekirjas olevatest meestest on vaid seitsmel Austria kodakondsus.

Ülejäänute hulgas on koguni kolm serblast, üks horvaat, montenegrolane ja eestlastele tuntud leedulane Arnas La­buc­kas. Just Labuckas koos serblasest keskmängija Nenad Sulovici ja montenegrolase Nicola Pav­liceviciga moodustavad satsi põhituumiku.

Samuti nagu Austria klubis, on ka rootslaste Sö­dertälje Kingsis põhijõud välismaalased, kelle hulgas on kaks Horvaatia ning üks Senegali, USA ja Leedu mängija. Veel eelmise nädalani polnud ka Sö­dertälje Kings pidanud tundma koduliigas kaotusevalu, kuid möödunud kolmapäeval tuli vastu võtta valus kaotus (91:92) koduselt rivaalilt Borås Basket.

Rootsi meeskonna suurimad punktitoojad on leedulane Man­tas Griškenas ja ameeriklasest mängujuht John Roberson. Rootsi võistkonnaga kohtub Rock kodus 19. novembril. Neljast meeskonnast pääseb alagrupist edasi kaks paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles