Otepää volikogu ei suutnud esimeest valida

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavolikogu
Otepää vallavolikogu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna toimus Otepää vallavolikogu esimene istung, mis aga volikogule uut juhti valida ei suutnud.

Päevakorras oli volikogu esimehe valimine, vallavolikogu aseesimehe valimine ja Otepää vallavalitsuse lahkumispalve ärakuulamine.

Volikogu istungil esitati kolm volikogu esimehe kandidaati – Jaanus Raidal (Valimisliit Otepää), Teet Reedi (Valimisliit Otepää Kodanik) ja Siim Kalda (Valimisliit Meie Kodu). Salajasel hääletamisel sai Jaanus Raidal 4 häält, Teet Reedi 4 häält ja Siim Kalda 6 häält. Vastavalt Otepää valla põhimäärusele, kui ükski kandidaatidest ei saa nõutavat häälteenamust, viiakse läbi kordushääletamine kahe enim hääli saanud kandidaadi vahel. Kuna antud hääletamisel jäid teine ja kolmas kandidaat võrdse häälte arvuga, siis viidi kordushääletamine uuesti läbi kõigi kolme kandidaadi vahel.

Teises hääletamisvoorus sai Jaanus Raidal 3 häält, Teet Reedi 5 häält, Siim Kalda 6 häält. Vastavalt Otepää valla põhimäärusele, kui ka kordushääletamisel ei saa ükski kandidaat volikogu koosseisu häälteenamust, tuleb esitada uued kandidaadid, kelle vahel viiakse uuesti läbi hääletamine. Uusi kandidaate ei esitatud, seega loeti volikogu istung lõppenuks.

Valla valimiskomisjon kutsus uue volikogu istungi kokku teisipäevaks, 12. novembriks kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles