Rock peab rabedusest lahti saama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Allingu (nr 10).
Vallo Allingu (nr 10). Foto: Sille Annuk

«Teisipäeval peaks rohkem keskenduma män­gule, mitte kohtunikega vaidlemisele, kuskohas viga oli või kus ei olnud,» võttis Rocki korvpallur Timo Eichfuss kokku laupäeval valesti tehtu.


Rakvere Tarvas oskas korvpalli Eesti meistriliiga esimeses kohtumises oma aruka mänguga Rocki nii närvi ajada, et tartlased  ei suutnud enam mängule kontsentreeruda. Parandamisruumi küll veel on, mängitakse ju nelja võiduni, ent kui homme Tarva vastu initsiatiivi ei suudeta haarata, on 0:2 seisult Rakverre minna juba palju keerulisem.  

Viimane võit uinutas

«Rock ei olnud täiesti valmis esimeseks mänguks,» nentis Üllar Kerde, Rocki eelmine peatreener. «Viimane ülisuur võit Cramo vastu tõenäoliselt uinutas.»

Rakverel polnud Kerde sõnul midagi vaja tõestada, mängiti oma hea emotsiooniga mängu. «Paar Rocki ebaõnnestunud rünnakut ja vastu paar Rakvere õnnestunud rünnakut viisid Rocki rütmist välja,» nägi Kerde.

Kerde on kindel, et 0:2 seisu ei tohi Rock lasta seerial minna. «Siis hakkab rong kiiremalt sõitma,» arvas ta.

Eelmisel peatreeneril oleks Rockile sõjaplaan olemas. «Saan ainult mõelda, kuidas mina mängiksin,» rääkis ta. «Kas ikka on õige lasta Martin Müürsepal väljast visata? Teades tema füüsilist konditsiooni, mina küll ei laseks tal seda teha.»

Kerde peab silmas, et Müürsepa vorm ei ole praegu korvi all lammutamiseks suurepärane, samas on ta väga hea käega. Müürsepa tabavad kaugvisked olid Kerde arvates Rakverele boonus, millega Tarvas polnud arvestanud.

«Rünnak saab kokku joosta siis, kui ei ole mänguplaani,» tõi Kerde välja veel ühe võimaliku ebakõla Rocki mängus. «On kirutud seda pikka rünnakut, ikka tahetakse teha kiiret üle-ja-peale-mängu, aga ausalt öelda ma ei näe selliseid mehi kuigi palju, kes mängiksid kõrgel tasemel sellist mängu.»

Kerde sõnul on Rock tänavu mänginud mitmeid mänge väga hea taktika ja loogiliste lahendustega. «Mis ei tähenda, et rünnak peab ilmtingimata 24 sekundit kestma,» ütles ta. Ka tundub Kerdele, et Janar Taltsi potentsiaali on veel vähe kasutatud. «Janar on nagu ära unustatud,» sõnas ta.

Kunagine Rocki loots Jüri Neissaar arvab aga, et Rock peaks mängima just kiiret mängu. «Kuigi nad hooaja keskel kiire mänguga kaotasid Tarvale, aga Rockil on nagu jõudu rohkem,» ütles ta.
Neissaare arvates näitas ­Rock poolfinaalseerias küllalt rabedat mängu, eriti rünnakul. See oleks koht, kus annaks palju parandada. «Rockil on muidugi raske, Andres Sõber leidis väga hea taktika nende vastu,» lisas ta.

Potentsiaal kasutamata

«Tarvas pigistab endast välja 90%, aga Rocki puhul on see protsent väga väike,» oli Kerde kriitiline. «Oma potentsiaal tuleb ära kasutada.»

«Eks treenerid ole oma plaanid teinud ja saab näha, mis muutub teises mängus,» sõnas Erkmaa KK juht Aivo Erkmaa. «Tarva mängus on rohkem kirge ja tahtmist ning meeskond on väga ühtne. Rocki mängus seda seekord ei näinud, ebastabiilsus on jätkuvalt Rocki probleem. Seeria alles kogub tuure ning 0:2 seisul Rakverre minna oleks kindlasti hea väljakutse.»

Kommentaar

Indrek Visna­puu
TÜ/Rocki peatreener:

Tarvaga mängudes on oluline, kuidas võitluslikkuse momendid lõpevad. Kumb üks ühe vastu situatsioone võidab, sel on eeldus edukamalt lõpetada.

Rünnaku suhteliselt magedatest statistilistest näitajatest tuleb järeldused teha. Raske, kui põhimehed on tagasihoidlikud. Rock ei ole ka võistkond, kes tahab kaheseid ja kolmeseid ühepalju visata. Seda suhet tahame teistsugusena näha.

Tuleb kontsentreeruda väljakul toimuvale. Tarva puhul taktikaline ettevalmistamine ei ole nii keeruline. Katetest mahajooksmised, pallikatted ja üks ühe vastu mängimised –põhiasjad, milles peame paremaks muutuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles